Prečo na Šajbe ?

Prečo je v názve apartmánu na Šajbe ? Šajba je pôvodný (a dosial často používaný) názov obce Strelníky. Šajba bola premenovaná na Strelníky v roku 1948. Keďže to nie je tak dávno, miestni obyvatelia tento názov stále používajú a sú naň patrične hrdí. Viac o histórii obce nájdete napríklad aj tu: Šajba na Wikipedii Prečo sa ubytovať na Šajbe ? Pretože je to jeden z najkrásnejších kútov Slovenska, že sa to ani nedá opísať slovami. Pozrite si fotografie, ktoré sme spravili hneď za domom: Prechádzky v prírodeThe post Prečo „na Šajbe“ ? first appeared on Apartmán "U Zemänov na Šajbe".

prejsť na článok

Prečo Opat.sk ?

Prečo www.opat.sk ? Opat je moje priezvisko. Po slovensky je správne Opát, ale moje priezvisko sa píše s krátkym a. Zrejme máme českých predkov. Mimochodom, Opat je predstavený kláštora. Viac tu: Opat na Wikipedii V neposlednom rade, naši hostia sa k nám

prejsť na článok

Turistika v Podpoľaní

The post Turistika v Podpoľaní first appeared on Apartmán "U Zemänov na Šajbe".

prejsť na článok

Ľupčiansky hrad

Tento hrad je výrazne viditeľný už cestou k nám od Banskej Bystrice na ľavej strane. Je krásne osvetlený aj v noci. Viac informácií na www.hradlupca.sk The post Ľupčiansky hrad first appeared on Apartmán "U Zemänov na Šajbe".

prejsť na článok

Pohľad z výšky

Na tomto videu lieta dron rovno ponad strechu nášho domu. Tieto nádherné prírodné scenérie vidíte aj počas vašich krátkych prechádzok po okolí. The post Pohľad z výšky first appeared on Apartmán "U Zemänov na Šajbe".

prejsť na článok

Strelníky v televízii

Ďaľšie zaujímavé videá o Strelníkoch nájdete na odkazoch nižšie: https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/16924/256424#0 https://youtu.be/r5QJXZMhv8YThe post Strelníky v televízii first appeared on Apartmán "U Zemänov na Šajbe".

prejsť na článok