Pracovná zmluva na dobu určitú a upozornenie zo strany zamestnávateľa

Otázka: „Pracovná zmluva na dobu určitú a upozornenie zo strany zamestnávateľa.“ Chcela by som sa informovať keď mám pracovnú zmluvu s trvalým pracovným pomerom na dobu určitú či je zamestnávateľ povinný upozorniť zamestnanca či s nim počíta predĺžiť pracovný pomer alebo ukončiť. Je potrebné podpisovať ukončenie pracovného pomeru? Odpoveď: Zamestnávateľ nemá povinnosť informovať zamestnanca, či s ním počíta do budúcnosti alebo nie. Uplynutím doby stanovenej v pracovnej zmluve sa pracovný pomer končí a nepodpisujú sa žiadne dokumenty týkajúce sa ukončenia pracovného pomeru. Ak by zamestnávateľ mal o zamestnanca záujem, tak ešte pred uplynutím dohodnutej doby by musel so zamestnancom podpísať dodatok k pracovnej zmluve, v ktorom by sa predĺžila doba pracovného pomeru.

prejsť na článok

Pracovná zmluva na dobu určitú a nevyčerpaná dovolenka

Otázka: „Pracovná zmluva na dobu určitú a nevyčerpaná dovolenka.“ Som zamestnaná na určitú dobu do 31. 8. 2017. Momentálne som PN, pričom PN je plánovaná aj v septembri z dôvodu kúpeľnej liečby. Mám ešte nevyčerpanú dovolenku, ako mám ďalej postupovať a k

prejsť na článok

Pracovná obuv podľa ceny: Od najlacnejšej po najdrahšiu pracovnú obuv

Pri výbere pracovnej obuvi je dôležité zvážiť nielen jej bezpečnostné a funkčné vlastnosti, ale aj cenový rozsah. Či už máte rozpočet od zamestnávateľa alebo hľadáte iba lacnejšiu pracovnú obuv, využite naše rýchle rozdelenie podľa ceny. Vyberať si môžete

prejsť na článok

UPOZORNENIE ! Na voľne sa pohýbujúcich psov

The post UPOZORNENIE ! Na voľne sa pohýbujúcich psov appeared first on Obec Ovčie.

prejsť na článok

Pracovná obuv Uvex: TOP 5 najlepších modelov

Nemecká pracovná obuv Uvex patrí u nás k veľmi obľúbenej značke. Síce majú v Nemecku silnú konkurenciu v podobe topánok Strauss, no obuv Strauss nie je na úrovni Uvexov a tak skoro ani nebude. Prečo je obuv Uvex tak obľúbená a aké modely patria do TOP 5?

prejsť na článok

Vplyv vlhkosti na tepelný odpor

Každý pórovitý materiál má určitú vlhkosť. Materiály s nulovou hodnotou sa v prírode nevyskytujú. Každý stavebný materiál má pri zabudovaní do konštrukcie určitú vlhkosť, ktorá je závislá od spôsobu výroby a zabudovania do konštrukcie.

prejsť na článok