Oplatí sa sporiaci účet?

Sporiaci účet je ideálny produkt na tvorbu finančnej rezervy, napríklad ak si chcete držať niekde sumu od troch do šiestich platov. Predstavuje likvidnú a rýchlu rezervu, pretože sa viete k peniazom rýchlo dostať a navyše sa budú k vašim peniazom pripisovať na mesačnej báze úroky. Úroky sú však veľmi nízke, len okolo 0,2 či 0,3 %, preto sa na sporiaci účet nespoliehajte pri dlhodobom sporení. Ak máte hotovosť, ktorú nebudete dlhšie obdobie potrebovať, existujú aj lepšie nástroje na jej zhodnocovanie, napríklad podielové fondy. The post Oplatí sa sporiaci účet? appeared first on Fingopédia.

prejsť na článok

Na čo môžete využiť sporiaci účet?

Sporiaci účet slúži v prvom rade na zhodnotenie a tvorbu finančnej rezervy. Neoplatí sa mať peniaze na bežnom účte, kde je obyčajne nulový úrok. Ale takisto sa neoplatí mať na sporiacom účte väčšie množstvo peňazí.

prejsť na článok

Stavebné sporenie v roku 2021? Komu sa ešte oplatí?

Máte stavebné sporenie alebo si ho plánujete založiť? Stavebné sporenie ako sporiaci produkt už nemusí byť výhodné pre každého. V článku sa dočítate, komu sa ešte oplatí a nájdete tam aj konkrétne tipy na investície, kde môžete zarobiť viac.

prejsť na článok

Výhody sporiaceho účtu

Sporiaci účet v sebe nesie kombináciu výhod bežného účtu (dostupnosť prostriedkov) a termínovaného vkladu (vyššie zhodnotenie). Zo sporiaceho účtu môžete kedykoľvek vyberať svoje financie bez obmedzení, tak ako je zvykom pri bežnom účte.

prejsť na článok

Porovnanie sporiacich účtov

Aj pri sporiacich účtoch je potrebné porovnávať. Porovnanie sporiacich účtov je pomerne jednoduché. Hľadáte sporiaci účet s dlhodobo vysokým úrokom, bez poplatkov, neobmedzeným počtom prevodov a podľa možnosti bez zbytočných obmedzení.

prejsť na článok

Sporiaci účet zarába stále menej. Kde zarobíte viac?

„Na mojom sporiacom účte zase klesol úrok. Kde môžem zarobiť aspoň o niečo viac? Ale bez viazanosti.“ Takéto požiadavky dostávam od ľudí v poslednej dobe pomerne často. Veľa z nich má peniaze na sporiacom účte, kde im oproti minulosti významne klesol výno

prejsť na článok