Opeľovače v priemyselnom areáli

Takmer 90 percent divorastúcich druhov rastlín na svete závisí od prenosu peľu živočíchmi. Tieto rastliny sú dôležité pre ďalšie fungovanie ekosystémov, pretože sú zdrojom obživy pre mnohé živočíšne druhy, slúžia im ako obydlie a prinášajú im ďalší úžitok. Biologická diverzita, rôznorodosť živých foriem od genetickej pokračuj Príspevok Opeľovače v priemyselnom areáli zobrazený najskôr Časopis Quark.

prejsť na článok

V Podhájskej už odstránili značnú časť škôd

V areáli termálneho kúpaliska Podhájska bola dnes podvečer už odstránená značná časť škôd. Aj popadané stromy už boli dnes odstránené v areáli cintorína v časti Svätuša, v priestore pod čerpacou stanicou, stromovej aleji medzi železničnou stanicou, inform

prejsť na článok

Netesnosti v systéme „Stlačený vzduch“.

Netesnosti môžu byť významný zdroj zbytočnej energie v priemyselnom systéme „Stlačený vzduch“.

prejsť na článok

Netesnosti v systéme Stlačený vzduch - odhalenie netesnosti

To že netesnosti môžu byť významný zdroj zbytočnej energie v priemyselnom systéme „Stlačený vzduch“ sme už rozoberali. Vieme aj ako zmerať či vypočítať množstvo stlačeného vzduchu, ktoré netesnosťami zo systému stlačený vzduch unikne. Ale čo ďalej ?

prejsť na článok

JESENNÉ UPRATOVANIE

V dňoch 11. - 13. októbra 2018 zabezpečí mesto Pezinok pre svojich obyvateľov zber odpadu v Technickom a skladovom areáli MPS (bývalá motokárová dráha) na Fajgalskej ceste.

prejsť na článok