Ničí aj uzdravuje

Čaga je plná vitamínov a minerálov, no hlavne, obsahuje jeden z najsilnejších antioxidantov, enzým superoxiddismutázu (SOD), ktorý dokáže zlikvidovať škodlivé voľné radikály. SOD sa síce prirodzene vyskytuje v ľudskom tele, vekom sa však jeho produkcia výrazne znižuje. Vtedy je dobré dopĺňať ho, ideálne v prírodnej forme. A najvyššia koncentrácia tohto enzýmu je práve v čage. Paradoxne, je to preto, že sa breza cudzopasnej hube bráni. Strom, napadnutý čagou zaktivizuje svoje obranné mechanizmy, aby ju zničil. Má to však opačný efekt, huba do seba čerpá z brezovej vody a kôry SOD a ďalšie antioxidanty. Doslova ich nasáva a z malej spóry vyrastie do obrovských rozmerov až vo finále strom zahubí. V čage však zostane vysoká koncentrácia liečivých látok. The post Ničí aj uzdravuje first appeared on Čaga Sibirská.

prejsť na článok

Ničí aj uzdravuje

Čaga je plná vitamínov a minerálov, no hlavne, obsahuje jeden z najsilnejších antioxidantov, enzým superoxiddismutázu (SOD), ktorý dokáže zlikvidovať škodlivé voľné radikály. SOD sa síce prirodzene vyskytuje v ľudskom tele, vekom sa však jeho produkcia vý

prejsť na článok

Pandémia a pokles ekonomiky

Naši obyvatelia, ekonomika čelí pandémia ( COVID – 19), ktorú nikto nepredpovedal anečakal. Vieme čo bude ďalej aaké budú celkové následky na zdravie, ekonomiku? Ekonomika vo svete Pri prepočte ekonómov zcelého sveta, nás bude stáť pandémia okolo 4 bilión

prejsť na článok

MÁM STRES Z TOHO, ŽE MÁM STRES!

Znie to zábavne? Možno áno, ale zábava to nie je. Ak to povie ôsmačka, tušíme problém. Lebo stres nás všetkých vnútorne ničí. Najviac ten, ktorý cítime, keď nie sme pripravení. Kým sa nič nedeje, aj deti pôsobia sebavedomo a schopne. Ak od nich žiadame

prejsť na článok

Keď nás ničí stres / ZDRAVIE

Rady z riadkov ajurvédy. Stres a jeho následky sú v dnešnej dobe veľmi rozšíreným fenoménom i keď ako taký nemusí byť len negatívnym prejavom. V určitej miere môže byť naopak stimulujúcim faktorom pre náš život a rozvoj. Problém však nastáva vtedy, keď sa

prejsť na článok