NÁVOD NA SVOJPOMOCNE SPRAVENÚ TERASU

Plánovanie Prvým krokom pri stavbe terasy je plánovanie. Určite si, akú veľkosť terasy si prajete a kde by ste ju radi umiestnili. Dôležité je tiež zvážiť, akým účelom bude terasa slúžiť. Budete na nej grilovať a jesť s rodinou a priateľmi? Alebo si ju budete užívať pre relax a oddych? Zvážte tiež, aký materiál chcete použiť, aby vaša terasa vyhovovala vašim predstavám aj z estetického aj z praktického hľadiska. Výkop a príprava terénu Ak už máte miesto pre vašu vysnívanú terasu vybrané, je potrebné vykopať jamu pre základy. Vyberte trávu a iné rastliny a starostlivo odstráňte korene, aby sa zabránilo rastu trávy pod terasou. Základy by mali byť založené na solídnej pôde, aby sa zabránilo jej vychýleniu alebo posunu. Pre zabezpečenie rovnomerného povrchu terasy použite piesok alebo štrk a starostlivo ho zhutnite. Ak máte problém s dotiahnutím elektriny, môžete na prácu využiť elektrocentrálu. Konštrukcia základov Po príprave terénu môžete začať s konštrukciou základov. Na to potrebujete betónové bloky alebo drevá. Umiestnite bloky alebo drevá do rovnakého rozostupu a pomocou vodováhy a úrovne zabezpečte rovnakú výšku. Použite hmoždinky a skrutky na upevnenie blokov alebo drev. Vytvorenie rámu Po dokončení základov môžete začať s vytvorením rámu pre terasu. Na jeho tvorbu môžete využiť drevo alebo kovové prvky. Konštrukcia by mala byť solídna a zabezpečiť stabilitu celej terasy. V rámci stavby rámu nezabudnite umiestniť podporné stĺpy s rovnakým rozostupom. Pokládka podlahy Na pokládku podlahy terasy použite vybraný materiál, ako napríklad drevo alebo dlažbu, ktorá môže byť aj z kameňa. Pre dokonalú predstavu si prídite pozrieť našu ponuku terasovej dlažby na našu predajňu na Turbínovej 1 v Bratislave. Výber nábytku Pri výbere nábytku na terasu je dôležité zvážiť materiál, z ktorého je vyrobený. Drevo, kov, ratan a plast sú najbežnejšie používané materiály. Každý materiál má svoje vlastnosti, výhody a nevýhody, a preto je dôležité zvážiť vaše potreby a predstavy. Napríklad, ak máte radi drevo, zvoľte drevený nábytok. Ak chcete niečo trvácnejšie, zvoľte kovový nábytok. Prečítajte si: Údržba vašej domácnosti: Ktoré nástroje by vám nemali chýbať? Článok NÁVOD NA SVOJPOMOCNE SPRAVENÚ TERASU je zobrazený ako prvý na Prespor.sk | Vybavte svoju stavbu, dielňu a záhradu.

prejsť na článok

Návod ako vykonať údržbu ručnej rezačky SuperPro

Výrobca Battipav pripravil ukážkový video návod s postupom ako vykonať údržbu ručnej rezačky obkladu z rady SuperPro. Návod slúži na rýchlu výmenu ložísk v rezacej hlave vďaka, ktorému bude rezanie presné.

prejsť na článok

Návod na obal na sviečku z rokajlov

Tentokrát pre nás spísala návod pani Drahomíra „Darí“ Fejtková, ktorá je kráľovnou korálikov už vyše 20 rokov. Kráľovnou, pretože má vlastnú školu korálkovanie, píše návody, radí vo facebookových skupinách začiatočníkom aj pokročilým a tiež napísala nieko

prejsť na článok

Návod na použiie koruniek na vŕtanie za sucha

Ako vŕtať otvory do tvrdých obkladov a dlažieb pomocou uhlovej brúsky? Prečítajte si krátky návod na použitie a zopár typov ako zvýšiť životnosť koruniek.

prejsť na článok

Ku každému produktu darček

Vzhľad a rozloženie aktualít môžete upraviť v module Designer (návod). Ku každej aktualite rovnako ako inému obsahu môžete priradiť zaujímavý náhľadový obrázok (návod).

prejsť na článok

Žalúzie

Slnečné lúče sú pre telo človeka veľmi potrebné, dávajú teľu vitamín D, ktorý pomáha telu zvyšovať imunitu a je pomocníkom v boji proti osteoporóze. Avšak slnečné lúče majú aj svoju negatívnu stranu a to najmä vtedy, keď ich je veľa. V posledných rokoch s

prejsť na článok