Nadýchaná brioška

Keď som tento recept videla u pani Mirky van Gils Slavíkovej, vedela som, že mi nepotrvá dlho a budem ju piecť doma aj ja. Jednoduchý recept na briošku, ktorú zvládne úplne každý si rozhodne zamilujete. Čo na to budeš potrebovať? 250 ml mlieka10 g sušeného droždia500 g hladkej múky 60 g cukru 1 vajce8 g soli70 g masla žĺtok na potretie briošky Postup: Do vlažného mlieka nasypeme droždie.V mise zmiešame múku, cukor, soľ a premiešame.Ku mlieku s droždím pridáme vajce, rozšľaháme a pridáme k sypkým ingredienciám a vypracujeme cesto (najlepšie v robotov s hákovým nadstavcom).Keď je cesto hladké a jednotné, pridáme na kúsky nakrájané zmäknuté maslo (NIE rozpustené!) a necháme robota ešte chvíľu pracovať, kým sa cesto poriadne nepremieša. Cesto zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť dovtedy, kým zdvojnásobí svoj objem.Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti, z ktorých vytvoríme valčeky a upletieme z nich cop.Briošku vložíme do podlhovastej formy na chlebík a ešte necháme podkysnúť. Nakysnutú briošku opatrne potrieme vyšľahaným žĺtkom a pečieme najprv na 190°C 15 minút, potom teplotu znížime na 180°C a dopekáme 15-20 minút, podľa veľkosti briošky. The post Nadýchaná brioška appeared first on Food By Tinka.

prejsť na článok

Torta banán mrkva mango

Mrkvovo banánový korpus ( 2 ráfiky priemer 18 20cm) 270g hladkej múky 150g kryštálového cukru 100g oleja bez vône 100g zrelého banánu 100g mrkvy 4 veľké vajcia kôra z 1 pomaranča 2 p.l. pomarančovej šťavy 10g kypriaceho prášku 1/2 čaj. lyž. sódy bikarbó

prejsť na článok

Brnianske finále

Ďalší rok je za nami a posledný post bude opäť z kategórie „to najlepšie nakoniec“. Brno. Toľko skvelých miest a ľudí sme zas spoznali. Toľko umenia a kultúrnych zážitkov. Divadlo, výstavy, múzeá, podzemie, námestia, architektúra, publikácie, jedlo, pitie

prejsť na článok