Na aké účely môžete využiť hypotéku?

Hypotekárny úver (hypotéka) je dlhodobý úver hlavne na financovanie investícií do nehnuteľností. V dnešnej dobe kúpa nehnuteľnosti bez hypotéky je pre väčšinu ľudí takmer nemožná. Čím sa hypotéka líši od iných úverov a na aké účely ju môžete využiť?

prejsť na článok

Ako dofinancovať hypotéku?

Ako dofinancovať hypotéku? Príspevok Ako dofinancovať hypotéku? je zobrazený ako prvý na Jakub Prístupník.

prejsť na článok

Štátny príspevok pre mladých od 1.7.2017 – zvýhodnenú hypotéku dostane menej ľudí

Štátny príspevok pre mladých od 1.7.2017 dostane k hypotéke menej ľudí ako doteraz. Znižuje sa hranica maximálneho hrubého príjmu na získanie štátneho príspevku. Hypotéku pre mladých tak môže od júla využiť menej ľudí.

prejsť na článok

Aké doklady sú potrebné na schválenie hypotéky pre mladých

Či už si vybavujete hypotéku pre mladých alebo klasickú hypotéku, tak banka bude od vás na jej schválenie požadovať viacero dokladov. Dokladov na vybavenie hypotéky pre mladých je o niečo viac ako pri klasickej hypotéke. Súvisí to hlavne so štátnym príspe

prejsť na článok

Porovnanie hypoték pre mladých

Vďaka porovnaniu hypoték pre mladých si môžete vybrať takú hypotéku, na ktorej nebudete banke platiť nič navyše. Hypotéky so štátnym príspevkom poskytuje na Slovensku väčšina bánk. Každá z nich má však iné podmienky. Základom pre kvalitné porovnanie sú po

prejsť na článok

Na čo môžete využiť stavebné sporenie?

Stavebné sporenie má pomerne široké využitie a zároveň má aj viaceré obmedzenia. V prvom rade by malo slúžiť na účely riešenia bývania. Za týmto účelom je dotované aj zo strany štátu. Na žiadny iný účel ho bez komplikácií nevyužijete.

prejsť na článok