Múzeum liptovskej dediny (Skanzen Pribylina)

Múzeum liptovskej dediny (Skanzen Pribylina) Múzeum liptovskej dediny (Skanzen Pribylina) Vzdialenosť od Ranča: 20 km Náročnosť: NenáročnáNa mieste je parkovisko zadarmo.Múzeum liptovskej dediny je skanzen, ktorý sa nachádza v Pribyline. Vznikol v roku 1991 v súvislosti s výstavbou priehrady Liptovská Mara. Múzeum tvoria domy zo zatopenej časti vodného diela a z oblasti horného a dolného Liptova. V múzeu je vytvorená zooexpozícia, kde sa prezentuje chov domácich zvierat.Viac info: https://liptovskemuzeum.sk/expozicia/pribylina/   ĎALŠIE: Kultúrne pamiatky na Liptove /* widget: Card Post Carousel */ #uc_uc_card_post_carousel_elementor21771 { -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased; } #uc_uc_card_post_carousel_elementor21771 .uc_image_carousel_content{ padding:30px; background-color:#f4f4f4; display: flex; align-items: center; } #uc_uc_card_post_carousel_elementor21771 .owl-item:nth-child(2n) .uc_image_carousel_content{ background-color:#fff; } Drevený artikulárny kostol Svätý Kríž Múzeum liptovskej dediny (Skanzen Pribylina) Likavský hrad Východná: amfiteáter, rozhľadňa Majka Liptovský Hrádok a skalka Vlkolínec z Hrabova The post Múzeum liptovskej dediny (Skanzen Pribylina) appeared first on Ranč Kráľova Lehota.

prejsť na článok

Východná: amfiteáter, rozhľadňa Majka

Východná: amfiteáter, rozhľadňa Majka Východná - amfiteáter, rozhľadňa Majka Oblasť: V

prejsť na článok

Skanzen ukrajinskej dediny

Medzi bohatú spleť slovenských skanzenov môžeme zaradiť aj expozíciu Múzea ukrajinskej kultúry. Koniec koncov, ukrajinská či rusínka kultúra sú neodmysliteľnou súčasťou aj tej našej kultúry. Múzeum ukrajinskej kultúry je pobočkou Slovenského národného múz

prejsť na článok

Múzea vo Svidníku

Vojenské historické múzeum, Múzeum ukrajinskej kultúry SNM, Skanzen, Galéria Dezidera Millyho. The post Múzea vo Svidníku first appeared on Hotel Slávia Svidník.

prejsť na článok

Liptovský Hrádok a skalka

Liptovský Hrádok a skalka Skalka Liptovský Hrádok, jazierko, Lubyho lúka a hrad Oblasť

prejsť na článok

Likavský hrad

Likavský hrad LIKAVA - ZRÚCANINA HRADU LIKAVA Oblasť: Chočské vrchy Dĺžka trasy: 1 km

prejsť na článok