Moskva 2022

Prvá svetová abilympiáda sa uskutočnila v Japonsku v roku 1981, v roku, ktorý OSN vyhlásila ako Medzinárodný rok telesne postihnutých. Abilympiády pokračovali a v roku 1995 v Austrálii sa prvýkrát od vzniku medzinárodného abilympijského zápolenia zúčastnil aj samostatný slovenský tím, ktorý si hneď pri svojom prvom účinkovaní odniesol niekoľko významných umiestnení a ocenení. Slovenská výprava sa od tohto okamihu zaradila k pravidelným účastníkom, oceňovaným ziskom medailí a čestných ocenení. Zdravotne postihnutí ľudia z celého sveta majú príležitosť prezentovať svoje pracovné zručnosti a výkony spoločne s kolegami z iných krajín. Abilympiáda je vskutku originálna výzva, zameriava sa na zručnosti a schopnosti obstáť na trhu práce, vytvoriť diela rôzneho charakteru, praktické, umelecké, kulinárske, ale aj technické, fyzicky náročné, kreatívne a mnohokrát vrcholne špecializované a odborné. V máji 2022 sa slovenská delegácia zúčastní už 10. celosvetovej abilympiády v Moskve. Ruskí organizátori vyslali mimoriadne emotívny a silný signál, chopili sa prípravy podujatia skutočne profesionálne a je zrejmé, že aktivita sa teší podpore najvyšších vládnych kruhov aj predstaviteľov mesta, ktorí oceňujú a vyzdvihujú nosnú ideu abilympiády – obstáť vo svojich životoch, začleniť sa a nájsť si pracovné uplatnenie, ktoré je pre kvalitný a plnohodnotný život nenahraditeľné. Okrem súťažných disciplín má abilympiáda interkultúrny a spoločenský rozmer, vytvára dialóg, diskusie, fóra a umožňuje získať nové pohľady a obohatenie nášho profesionálneho videnia a vnímania. Ide o sled udalostí, impulzov, nových podnetov a nápadov. Naša delegácia nebýva počtom účastníkov veľká, napriek tomu je nádherné a inšpirujúce ocitnúť sa na pódiu, na ktorom sú zastúpení ľudia zo všetkých kontinentov, vidieť slovenskú vlajku a cítiť sa súčasťou pulzujúceho a komunikujúceho spoločenstva. Na Slovensku si abilympiáda získala svojich pravidelných podporovateľov. Naša asociácia aktívne vyhľadáva štátne schémy pomoci, komunikuje a zodpovedne podáva žiadosti o grantové a projektové podpory. Nejde len o pokrytie jednorazovej medzinárodnej činnosti, je to aj o pravidelnej komunikácii a dlhodobom členstve a zastúpení Slovenska v medzinárodnej federácii. Silnou pridanou hodnotou našej činnosti je aj vyhľadávanie a sprostredkovanie informácií našim členom. Pre slovenských účastníkov sa opäť otvárajú dvere do sveta s možnosťou a zámerom ukázať naše pokroky, zmeny, pracovný prístup. Máme ambíciu postaviť skúsený tím, ktorý svojimi výkonmi opäť presvedčí na tomto medzinárodnom fóre. Staviame na profesionalite, ale aj osobnej angažovanosti, obetavosti a vysokom osobnom nasadení účastníkov.

prejsť na článok

ise x daad 2022

Ise- stavebná firma sa stala partnerom za development na medzinárodnom festivale DAAD- Dni architektúry a dizajnu, ktorý prebieha v Bratislave od 30.5 do 5.6.2022. The post ise x daad 2022 appeared first on ise.sk.

prejsť na článok

Rimavská Sobota 19.-20.11.2022

Dňa 19. a 20. Novembra 2022 prebehol dvojdňový seminár JU-JITSU v Rimavskej Sobote. Tento seminár viedol Hanshi Czaba Harsányi, 10. Dan. The post Rimavská Sobota 19.-20.11.2022 appeared first on MMK JU-JITSU Košice.

prejsť na článok

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2022!

Přejeme Vám pěkné svátky! A hodně úspěchů v novém roce 2022!

prejsť na článok

6. MINITRA 2022 Hororové historky

Rok 2022 nás síce potrápil dažďom, ale o to viac sme si užili jeho ponurú hororovú tému.

prejsť na článok

VIANOČNÉ VYSTÚPENIA

Vianočné vystúpenia tanečných krúžkov sa uskutočnia v týždni od 12.12. 15.12.2022.  V týchto dňoch NEBUDÚ prebiehať tréningy. Bližší časový harmonogram vystúpení zverejníme už čoskoro. Posledné tréningy v kalendárnom roku 2022 budú ešte v týždni od

prejsť na článok