Máte ich doma aj vy? Pozor na plesne v byte!

Plesne v byte či dome nás vedia poriadne potrápiť, nehovoriac, že sú pre naše zdravie veľmi nebezpečné. Tu sú tipy, ako ich odstrániť. Prečo vlastne vznikajú? Hlavne pre nadmernú vlhkosť, ktorá vzniká napríklad po výmene okien za plastové. Staré okná, ktoré až tak dobre netesnili, dovoľovali odpariť sa bežnej vlhkosti, ktorá vzniká pri varení, praní, sprchovaní či sušení bielizne. Ale objavuje sa aj tam, kde sa stretáva teplá a studená stena v izbe. Na čo si dať pozor! Ak majú plesne vhodné prostredie, šíria sa a v určitom štádiu ich vývoja uvoľňujú spóry do ovzdušia. Preto plesne nikdy nečistite ani neškrabte, pretože spóry sa ešte viac rozšíria po celej domácnosti. Domáce prostriedky, ktoré zaberajú Peroxid vodíka: 3 % peroxid vodíka v sprejovej fľaši nastriekajte do priestoru s plesňou. Nechajte pôsobiť 10 minút. Ocot: Ocot v rozprašovači aplikujte na plesne. Nechajte pôsobiť pár hodín a potom vyčistite s kefou. Sóda: Mix jedlej sódy s vodou nastriekajte na pleseň. Nechajte pôsobiť a potom utrite vlhkou handričkou. Jedlá sóda navyše nezanecháva nepríjemný zápach. Čo zaberá? Vetranie Vetrať treba, hlavne keď sa ochladí a v zime. Vtedy, prirodzene, máme pozatvárené okná. Vetrajte krátko a intenzívne niekoľkokrát denne. Zamerajte sa hlavne na kúpeľňu, kde najčastejšie sa stretneme s plesňou, pretože je tu aj najviac vlhkosti. Vyhnite sa sušeniu uterákov v kúpeľni. Prúdenie vzduchu Radi všade zatvárate dvere? Nerobte to, aby vzduch mohol prúdiť medzi miestnosťami, nechávajte ich čo najčastejšie otvorené. Tiež nábytok by nemal byť nalepený na stene, priestor medzi stenou a nábytkom len prospeje. Kúrenie a zateplenie V zime vám pomôže kúrenie, pretože vysušuje vzduch a to plesne nemajú rady. Tiež zateplenie eliminuje stret teplých a studených miest a vyrovnáva teplotu stien, čiže aj kondenzovanie vody. Vhodné nátery Existujú nátery na steny, ktoré ničia podhubie plesní. The post Máte ich doma aj vy? Pozor na plesne v byte! appeared first on CLEAN KOMFORT.

prejsť na článok

Ako nahodiť ističe v byte

Čo robiť keď vypadne elektrika? Ako nahodiť ističe v byte? Nepanikárte, vo väčšine prípadov si viete nahodiť ističe, poradíme Vám ako.

prejsť na článok

Pozor na napojenie novej, vymenenej stúpačky

Pri výmene stúpačky je dobré si dať pozor na každú drobnosť. Na jeden možný problém vás upozorníme.

prejsť na článok

Akadémia rodiny v TV

Členovia nášho riadiaceho tímu Matúš a Veronika Gajdošoví porozprávali o našich aktivitách v relácii Doma je doma.

prejsť na článok

preprava osôb na letiská

Vážený klienti Naša spoločnosť opäť rozšírila svoju ponuku preprav osôb o daľšie destinácie a letiská . Nová ponuka sa týka prepravy na letisko POPRAD pre odlety do LONDYNA z celého slovenska za bezkonkurenčné ceny . Ďalej zavádzame prepravu na let

prejsť na článok