Lahodné tiramisu bez lepku a mlieka

Keď sa povie najobľúbenejší talianský recept, všetkých nás napadne tiramisu. Milujú ho všetci a Talianov sa ani pýtať nemusíte, väčšina z nich si vyberie práve tiramisu ako dezert. Pred niekoľkými rokmi som robila dobrovoľníčku v Taliansku, kde som prvý raz vyskúšala pravé talianske tiramisu a domácu pizzu pripravovanú v peci asi na 15 spôsobov. Prekvapilo ma, že na juhu Talianska sa jedli väčšinou iba sladké raňajky. Práve tam som si zamilovala mäkkučké tiramisu, s ktorým máte o chuťový zážitok postarané. Čo budete potrebovať na prípravu? bezlepkové piškóty Savoiardi alebo inú značku piškót bez lepku (môžu mať kľudne aj iný tvar) 2 kokosové smotany z Lidl (alebo môžte použiť aj 2 biele vegánske jogurty, či iný typ vegánskej smotany, ktorú zoženiete) kávu na poprášenie/kakao/karob (ak ste práve v stave uzdravovania trávenia, najľahší je na trávenie práve karob, nie sú z neho kŕče, ako napríklad z kakaa) šálku kávy, ktorú si pripravíte a polejete ňou suché piškóty vanilkový cukor (2 sáčky, prípadne iné sladidlo podla chute, ak nechcete cukor, môžte použiť aj med) likér Amaretto/či brandy (podľa chute a preferencií môže ísť ešte do krému) Varianty: 1-2 vajcia (ja ich nepoužívam, môžte ich však ešte pridať do krému, častejše sa takto krém robí na juhu Talianska, žĺtka sa vymiešajú a tie sa ešte pridajú do krému) čokoládový puding (kto chce, môže si urobiť bezlepkový puding, a ten ešte vyliať vychladnutý na biely krém) banány (ak si chcete urobiť pre zmenu inú variantu, nakrájajte do krému aj banány, Taliani to tak však nikdy nerobia, sú verní svojej klasike) v klasickom recepte sa používa mascarpone a niektorí pridávajú aj smotanu, avšak dá sa to iba ak zoženiete vegánske verzie týchto produktov Mäkké ako obláčik s vôňou kávy Postup:Prvá verzia: Klasické tiramisu Do misky naukladajte piškóty tak, aby vám vyšli na 2 vrstvy (piškóty, krém, piškóty, krém). Urobte si silnú kávu (prípadne kakao, ak nechcete kofeín) a polejte ňou piškóty tak, aby boli všade mokré (nie však úplne preliate, že z nich bude kaša). Vymiešajte si v miske zvlášť 2 smotany a osladte ich 2-3 vanilkovými cukrami/prípadne medom alebo javorovým sirupom. Nalejte na piškóty prvú vrstvu krému a postup opakujte ešte jeden raz, až pokiaľ nebudete mať v miske už aj druhú vrstvu piškót aj krému. Na krém dajte nakoniec vrstvu kakaa/karobu či kávy a zabaľte fóliou. Takto pripravené tiramisu dajte chladiť do chladničky aspoň na 3-4 hodiny. Tento recept som pre vás napísala, pretože bol oň veľký záujem v skupine na facebooku:) Liečenie trávenia stravou bez lepku, mlieka a netoxickou domácnosťou. Varianty tiramisu, posledné 2 fotky sú od šikovných členiek skupiny Alexandry a ĽubkyDruhá verzia: Tiramisu s čerešňami Na tiramisu  s čerešňami budete potrebovať: 300 g vegánskeho krému 4 lyžice likéru Amaretto 8 bezlepkových piškót Savoiardy 2 lyžice cukru/med 2 žĺtka 4 lyžice višní kupovaných v skle v náleve 1 nádobku studených čerešní sklenené poháre (225 ml) Zmiešajte žĺtka s cukrom. Pridajte krém a 2 lyžice likéru. Dobre všetko premiešajte. Zvyšný likér pridajte k čerešniam. Rozlámate piškóty na menšie kúsky a podávajte ich do sklenených pohárov. Pridajte krém, čerešne a višne dajte na vrch. Množstvo je pre 4 nie veľmi hladné osoby, či pre 2 Dobrú chuť. P.S: Ďalšie sladké recepty nájdete tu. Zdroj tiramisu s čerešňami: Dessert in 10 minuti, Anna Helm Baxter Príspevok Lahodné tiramisu bez lepku a mlieka je zobrazený ako prvý na Denisa Petráš.

prejsť na článok

Sviečková bez lepku a mlieka

Okrem polievok milujem aj všetky možné druhy omáčok. Sviečková s knedľou bolo vždy moje obľúbené jedlo z detstva. Keď som však už nemohla jesť knedľu, prestala som jesť aj sviečkovú. Avšak potom som našla recept v mojich zapísaných receptoch od babiny Git

prejsť na článok

Hyppolac 10 kg sušené kobylie mlieko

CAVALOR® HYPPOLAC Mlieko v prášku vyvinuté špeciálne pre žriebätá Indikácia pre použitie CAVALOR HYPPOLAC je kompletná náhrada materského mlieka vyvinutá pre osirotené žriebä. Používa sa tiež ako doplnok v prípade nedostatočného materského mli

prejsť na článok

Launcher dáva „Palec hore“: Chceme poukazovať na pozitívne príklady startupov zo Slovenska

Projekt PALEC HORE! Na Slovensku vznik mnoho asn ch startupov, firiem a projektov s vek m potenci lom. Radi by sme na tak to poiny upozornili aj ir iu verejnos, in ch founderov i investorov. Rozhodli sme sa preto vytvori n lepku PALEC HORE! , ktor

prejsť na článok

Ceny živočíšnych výrobkov medziročne vzrástli o vyše 34 percent

Zo živočíšnych výrobkov vzrástli ceny slepačích konzumných vajec o 77,8 percenta a ceny surového kravského mlieka o 40,8 percenta

prejsť na článok

Cavalor Colostra 24 - colostrum životne dôležité pre novonarodené žriebätá

CAVALOR® COLOSTRA 24 - 100g Colostrum - sušené mledzivo Indikácia pre použitie CAVALOR COLOSTRA 24 sa podáva novorodeným žriebätám ako náhrada kolostrálneho mlieka z kobyly (siroty alebo žriebätá kobýl s malým alebo žiadnym obsahom mledziva aleb

prejsť na článok