Kuracie prsia moderne – poké miska

Jedlo hrajúce chuťami a farbami, ktoré sa stáva čoraz modernejším pre všetky vekové kategórie. Reč je o poké bowl alebo poké miske, do ktorej si môžete dať naozaj čokoľvek, na čo práve máte chuť – od zeleniny cez mäso, strukoviny, šalát, rôzne dipy až po cibuľku opraženú do chrumkava. Aj keď sa na prvý pohľad zdá, že na prípravu poké misky potrebujete veľa surovín, opak je pravdou. Toto jedlo je vďačné práve preto, že naň môžete použiť čokoľvek, čo máte v chladničke – zvyšky kuracieho mäsa, zeleniny, ryže, semienka a pod. –, a vyhnúť sa tak nepopulárnemu vyhadzovaniu vzácneho jedla. Vedeli ste, že? Tento populárny pokrm pochádza z Havaja a slovo „poke“ po havajsky znamená „kúsok“ alebo „ukrojiť“. Jeho najtradičnejšia verzia obsahuje surového lososa alebo tuniaka a sushi ryžu. Práve pre tých, ktorí sa boja surovej ryby, je skvelou alternatívou kuracie mäso. Jeho príprava je veľmi rýchla a jednoduchá a celý pokrm tak máte pripravený doslova do pár minút. Čerešničkou poké misky je dip, ktorý si pripravíte doma podľa vlastnej chuti. Na jednu poké misku (pre jednu osobu) budete potrebovať: • 50 g sushi ryže v surovom stave • 30 g fazuliek edamame • 1 reďkovku • 1 kus kuracích pŕs od HSH • 1 nastrúhanú mrkvu • 1/6 šalátovej uhorky nakrájanej na kocky • ½ ČL farebného sezamu • ¼ hrnčeka nastrúhanej červenej kapusty • soľ • nori riasy (nemusí byť) • olivový olej • štipku mletého čierneho korenia • štipku mletej červenej papriky Na majonézový dip „sriracha“: • ¼ hrnčeka majonézy • 1 plytkú PL sriracha omáčky (kúpite v ázijských potravinách alebo vo väčších supermarketoch) • 2 ČL citrónovej šťavy • 1/3 strúčika cesnaku • soľ na dochutenie Postup: Sushi ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Kým sa ryža varí, pripravíme si kuracie prsia, ktoré umyjeme a nakrájame na rezančeky. Dáme na panvicu s olivovým olejom, osolíme, okoreníme a restujeme, kým nie je mäso mäkké a zlatisté, cca 10 minút. Ďalej si pripravíme zvyšné suroviny tak, aby boli v stave podľa rozpisu surovín (nakrájané, nastrúhané). Nori riasy nožnicami nastriháme na tenké, asi štvrťcentimetrové pásiky. Príprava misky: Uvarenú ryžu dáme naspodok. Zvyšné suroviny ukladáme postupne na ryžu, každá surovina nech má svoj „kútik“ a v strede môžeme nechať miesto na upečené kuracie mäso. Dip si pripravíme zmiešaním všetkých surovín a polejeme ním jednotlivé suroviny v poké. Na záver dozdobíme nastrihanými riasami a posypeme farebným sezamom. Teraz je vaša kuracia poké miska hrajúca farbami hotová a pripravená na konzumáciu. Prajeme vám dobrú chuť. The post Kuracie prsia moderne – poké miska appeared first on Kura kráľovské.

prejsť na článok

Miška Oliver

The post Miška Oliver appeared first on dobra svadba.

prejsť na článok

Miška Lukáš

The post Miška Lukáš appeared first on dobra svadba.

prejsť na článok

Recept na chutné kuracie prsia na bylinkovom masle

Kuracie prsia patria medzi najobľúbenejšie druhy mäsa. Dôvod je jednoduchý chutné kuracie prsia je možné pripraviť na množstvo rozličných spôsobov. Môžete ich variť, dusiť, piecť, smažiť, grilovať, obohatiť strukovinami, zeleninou, dokonca aj ovocím. Čas

prejsť na článok

Švédske stoly

Eventy Denné menu Bistro Catering Catering domov Korýtko Švédske stoly k vám domov Svadobný catering Svadobné menu Švédske stoly Pochúťky Galéria Kontakt Menu Eventy Denné menu Bistro Catering Cateri

prejsť na článok

Breast Health Day – Európsky deň pre zdravé prsia (21.10.2021)

Srdečne Vás pozývame na verejno-vzdelávacie podujatie „Breast Health Day Európsky deň pre zdravé prsia“, ktoré organizuje Trnavská univerzita v Trnave Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce v spolupráci s pacientskymi organizáciami a mestom Trnava dňa

prejsť na článok