Kontrolóri v máji 2022 preveria používanie registračných pokladníc

Finančná správa spúšťa od mája akciu zameranú na kontrolu evidencie tržieb v e-kase a vydávanie pokladničných dokladov. Kontrolóri sa sústredia na prevádzky, ktoré poskytujú zákazníkom stravovacie služby, čiže na jedálne, reštaurácie či pohostinstvá. Okrem toho sa zamerajú aj na kozmetické salóny, kadernícke prevádzky a wellness centrá. Kontrolám sa nevyhnú ani podnikatelia, u ktorých bolo v predchádzajúcom období zistené porušenie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice (ERP). V máji opäť vyrazia do terénu kontrolóri finančnej správy. Zamerajú sa na kontroly e-kasy a vydávanie pokladničných dokladov. Sústredia sa najmä na prevádzky, ktoré poskytujú zákazníkom stravovacie služby (jedálne, reštaurácie či pohostinstvá). Navštívia tiež kozmetické salóny, kadernícke prevádzky a wellness centrá. Kontrolám sa nevyhnú ani podnikatelia, u ktorých bolo v predchádzajúcom období zistené porušenie zákona o používaní ERP. Podnikateľov informujeme o akcii s cieľom, aby dbali na dodržiavanie zákona a vyhli sa prípadným sankciám. Cieľom kontrol nie je rozdávať pokuty, ale podporiť dobrovoľné plnenie daňových povinností. Zároveň je povinnosťou finančnej správy zabezpečiť, aby podnikatelia dodržiavali zákon a zákazníkom vydávali pokladničné doklady. Nejde pritom o jednorazovú akciu, v kontrolách bude finančná správa pravidelne pokračovať. Pred vykonaním štandardnej kontroly bude vo väčšine prípadov finančná správa vykonávať priamo na prevádzke online monitoring tržieb. Kontrolóri budú pozorovať prostredníctvom tabletov priamo v prevádzke alebo v blízkosti prevádzky, či tržby od zákazníkov prichádzajú do systému e-kasa. V prípade, že bude všetko v poriadku, podnikateľ si ani nevšimne, že bol kontrolovaný a ku klasickej štandardnej kontrole ani nemusí dôjsť. Týmto novým moderným postupom kontroly chce finančná správa čo najmenej zaťažovať poctivých podnikateľov. Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk Pokiaľ potrebujete pomôcť s existujúcou alebo zakúpiť novú pokladnicu eKasa kontaktujte nás +421 903588688, alebo si objednajte priamo cez náš eshop. Zdroj textu: Finančná správa Tlačová správa zo dňa 29.4.2022 The post Kontrolóri v máji 2022 preveria používanie registračných pokladníc appeared first on Cashier.sk - registračné pokladne eKasa ORP a VRP.

prejsť na článok

Je povinné aktualizovať software v registračnej pokladnici kvôli zaokrúhľovaniu?

Novela zákona o cenách 23. mája 2022 Posted by: Ján Píža Category: Aktuality Nekomentované Odpoveď je jednoznačná – ÁNO pretože túto povinnosť priamo ukladá zákon (č. 457/2021 Z. z., ktorým sa mení zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 18/1996 Z. z.

prejsť na článok

Hľadáme kolegu do svojho tímu

Vzhľadom k blížiacim sa zmenám, ktoré nám prináša novela zákona o používaní elektronických registračných pokladníc prichádza obrovská výzva. Aby sme dokázali k spokojnosti a na čas uspokojiť požiadavky všetkých našich zákazníkov, chceme posilniť náš tím.

prejsť na článok

Hľadáme kolegu do svojho tímu

Vzhľadom k blížiacim sa zmenám, ktoré nám prináša novela zákona o používaní elektronických registračných pokladníc prichádza obrovská výzva. Aby sme dokázali k spokojnosti a na čas uspokojiť požiadavky všetkých našich zákazníkov, chceme posilniť náš tím.

prejsť na článok

Prominutí záloh na daň silniční za rok 2022

Ministr financí prominul platbu záloh na silniční daň za rok 2022 a to za celé období, kdy splatnost záloh je určena k 19. 4. 2022, 15. 7. 2022, 17. 10. 2022 a 15. 12. 2022. Poplatníci daně tak nemusí uhradit zálohy, a to bez uvedení důvodu a bez jakéhoko

prejsť na článok

eKasa často sa nás pýtate.

V predošlých newsletteroch sme vás informovali o novele zákona o používaní Elektronických registračných pokladníc, „online“ alebo „eKasa“. Taktiež sme vás informovali o možnostiach prerobenia vašich fiskálnych zariadení na online systém eKasa, prípadne o 

prejsť na článok