KONIEC DAŇOVÝCH LICENCIÍ

Ak si založíte spoločnosť dnes ( 01 / 2017 ), daňovú licenciu už nebudete platiť. Národná rada SR v novembri minulého roka schválila novelu zákona o dani z príjmov, ktorou sa daňová licencia ruší od 1.1.2018. Posledným zdaňovacím obdobím, za ktoré sa daňová licencia bude platiť  je tak rok 2017. Existujúce spoločnosti ( založené v roku 2016 a skôr ) zaplatia daňovú licenciu naposledy v marci 2018. Daňová licencia ( minimálna výška dane, ktorú musí daňový subjekt zaplatiť za kalendárny rok bez ohľadu na zisk alebo stratu ) sa od 1.1.2014 týkala všetkých právnických osôb založených za účelom podnikania s niekoľkými výnimkami. Všetko o daňovej licencii si môžete pozrieť tu: http://www.nextlevelservice.sk/danova-licencia/ Jednou z platných výnimiek je aj oslobodenie od platenia daňovej licencie v prvom roku podnikania. Nová spoločnosť, založená po 1.1.2017 teda nebude platiť daňovú licenciu nikdy. Zrušenie tohto kontroverzného opatrenia môže mať dokonca nepriamo pozitívny dopad na štátny rozpočet, ak sa s pomocou ďalších opatrení podarí oživiť podnikateľské prostredie v segmente malých a stredných firiem. The post KONIEC DAŇOVÝCH LICENCIÍ appeared first on Next Level Service.

prejsť na článok

Recenzia: EA Sports PGA Tour

Po dlhoročnej pauze sa EA vracia ku golfu. Zahadzuje síce známe tváre z obálky, no prináša kopu iných dôležitých licencií. Oplatilo sa tak dlho čakať?

prejsť na článok

Veľká Británia – daňové zmeny oznámené v rozpočte

Vláda Veľkej Británie predstavila v rozpočte legislatívu, ktorá zavedie rad daňových opatrení, vrátane prahovej hranice dane z príjmu a daní pre spoločnosti. Finančný návrh na rok 2016 bol predstavený v parlamente 24. marca. Podľa neho sa zdvihne od apríl

prejsť na článok

Založenie s.r.o. od 1.1. 2016 bez preukazovania 5000 eur // ľahšia registrácia k DPH

Nové pravidlá preukazovania splatenia základného imania pri vzniku obchdonej spoločnosti od 1.1.2016 Daňová licencia sa osvedčila v praxi. Štát vybral na dani z príjmu právnických osôb viac, ako za predchádzajúce roky . Okrem blížiacich sa parlamentných v

prejsť na článok

Ako odolný je ratanový záhradný nábytok?

Ak si kupujete úplne nový ratanový záhradný nábytok, možno vás bude zaujímať, aká bude jeho odolnosť a ako dlho by mal vydržať. Koniec koncov, do svojho záhradného nábytku ste investovali, takže musíte vedieť, čo robiť, aby ste ho zachovali čo najdlhšie.

prejsť na článok