Kapor plnený hubami

Toto je náš ďalší overený recept, ktorým si vieme spestriť štedrovečerný jedálniček. Ingrediencie: 1 kapor, soľ, 40g masla, 30g cibule, 60g čerstvých hubov, pečeň z kapra, 1 žemľa, 2 žĺtky, mlieko, mleté čierne korenie, 1 sardelka alebo trocha sardelovej pasty, maslo na pečenie Postup: Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme nenarezali chrbát. Potom kapra zvonka i zvnútra osolíme. Z chrbtovej kosti obrežeme mäso, ktoré spolu s pečeňou posekáme nadrobno. Na masle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a nadrobno pokrájané huby a udusíme domäkka. Žemľu namočíme do mlieka, vytlačíme a pridáme k vychladnutým hubom. Ďalej pridáme žĺtky, mleté čierne korenie, sardelovú pastu,- keď nemáme patu, môžeme si ju vyrobiť. A to takto: sardinky, alebo iné morské ryby jemne nakrájame, dostatočne nasolíme a miešame v olivovom oleji. Pridáme pastu do nádoby a všetko dokonalo rozmiešame. Pripravenou plnkou naplníme kapra, otvor zašijeme, zabalíme do alobalu, dáme na rošt alebo pečieme priamo v pahrebe. Dobrú chuť! The post Kapor plnený hubami appeared first on Rybarskydom.sk.

prejsť na článok

Zemplínsky Kapor 2022 CT Giants Fishing Jakub Fabian, Marian Hredzák.

Spomienka na ročník 2022 z nášho lovného miesta Horka č.2, prajem príjemné sledovanie :-) Príspevok Zemplínsky Kapor 2022 CT Giants Fishing Jakub Fabian, Marian Hredzák. je zobrazený ako prvý na ElFabiano.sk.

prejsť na článok

Halušky s bryndzou a hubami: Tradičný pokrm

Halušky s bryndzou a hubami sú jedným z najznámejších pokrmov slovenskej kuchyne, ktorý si získal obľubu nielen doma, ale aj v zahraničí. Ich jednoduchá, no lahodná kombinácia chutí oslovuje milovníkov tradičných jedál. Keď sa k tejto klasike pridajú lesn

prejsť na článok

Kapor obyčajný

Kapor obyčajný resp. Kapor rybničný Cyprinus Carpio alebo aj kapor sazan (divoká forma),patrí do čeľade kaprovitých – Cyprinidae. Je to rozšírená sladkovodná ryba eutrofických vôd v jazerách a veľkých riekach v Európe a Ázii. Obľubuje nížinné, priestrann

prejsť na článok

Dlhodobá súťaž v spolupráci s p. prof. Hričovským a Symbiom SR

DLHODOBÁ SÚŤAŽ ZELENÝ JEŽKO: Chcete zadarmo otestovať mykorhízne huby? ZELENÝ JEŽKO vyhlasuje dlhodobú súťaž o 10 najlepších fotiek porovnania hrachu vysadeného s mykorhíznymi hubami a bez nich. Čo treba pre to urobiť? Každý, kto si objedná do 15. marca 2

prejsť na článok

Bylinkový blog Šalvia lekárska

Šalvia lekárska je poloker, ktorý je obrastený neopadavými listami. Pôvodne bola udomácnená v oblasti Stredozemia, bola známa už v staroveku. Dnes sa pestuje na plantážach v mnohých krajinách. Na liečebné účely sa trhajú listy vrátane mladých výhonkov a

prejsť na článok