Kalifornský reliš

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie Baklažánová zmes, ktorá zlepší gurmánsky zážitok z grilovaného alebo pečeného mäsa. Ingrediencie: 600 g baklažánu 600 g červenej papriky 2 stredné póry 250 ml bieleho vínneho octu 1 zarovnaná lyžička horčičného semienka 1 zarovnaná lyžička soli ½ lyžičky čierneho korenia 1 zarovnaná lyžička sladkej papriky 1 balenie želírovacieho cukru Extra 2:1 Príprava: Do veľkého hrnca vložíme baklažán, papriku a pór pokrájané na kocky. Pridáme ocot, semienka, soľ, korenie, papriku a Extra želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. FOTO: droetker Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok