Jesenná turistika v Gaderskej doline a výstup na vrch Tlstá

Po dlhšej dobe sa nám opäť podarilo vyraziť do prírody a spoznávať krásy Slovenska. V rámci nášho občianského združenia CFT Nové Zámky sme koncom septembra zorganizovali ďalší spoločný víkend spojený s jesennou turistikou vo vrchoch Veľkej Fatry. Na športový víkend sa mohli prihlásiť všetci členovia OZ a klienti Redoubt Fitness športového centra. Kapacita chaty bola 17 ľudí, každý mal zabezpečené ubytovanie a chutný guláš z diviny V piatok po príjazde na chatu, sme sa všetci vybalili, ubytovali a následne nato sme sa celý večer zohrievali pri ohni a pripomínali si detstvo pri opekaní špekačiek, nechýbalo ani prosečko a kvalitná marhuľka. V sobotu sme sa prichystali na výstup a plný energie sme sa vybrali do Gaderskej doliny, kde sa začínal výstup . Po 3 hodinách šľapania nás čakal prekrásny výhľad na celú,, Turčiansku zahradku,, . Cesta dole bola nemenej zábavná a namáhavá ako hore, cestu nám križovalo aj zopár skalnatých úsekov, ktoré sme zdolávali pomocou reťází. Po vyčerpávajúcom dni a našlapaných kilometroch sme sa vrátili do chaty, kde sme si užili zbytok dňa pri dobrom jedle a hystorkách Áno! Aj vy sa môžete stať členmi nášho občianského združenia, byť súčasťou všetkých našich akcií a čerpať benefity členov po celý rok – https://cftnz.sk/clenstvo-v-cftnz/. Zobraziť galériu The post Jesenná turistika v Gaderskej doline a výstup na vrch Tlstá appeared first on CFT Nové Zámky občianske združenie.

prejsť na článok

Na Slodičovský vrch z Bachledky – Belianske Tatry ako na dlani

Slodičovský vrch (1 165 m n.m.) je menej známym kopcom Spišskej Magury, no ponúka nádherný výhľad na obec Ždiar a nad ňou sa tiahnuci hrebeň Belianskych Tatier. Trasa na tento vrch ak vyrazíte z Bachledky nie je vôbec náročná, takže po ceste môžete stretn

prejsť na článok

Výstup na Choč, vodopád Lúčky

Výstup na Choč- turistika na Veľký Choč ponúka fantastické výhľady, ktoré musíte zažiť. Výstup je ideálny z Valaskej Dubovej, alebo z Lúčok. Túra na Veľký Choč je veľmi obľúbená a navštevovaná počas celého roka. Veľký Choč s nadmorskou výškou 1611 m n.m.

prejsť na článok

TURISTIKA – AKO JU ZVLÁDNUŤ S OHĽADOM NA NOHY?

Príspevok TURISTIKA – AKO JU ZVLÁDNUŤ S OHĽADOM NA NOHY? je zobrazený ako prvý na Mobivenal.

prejsť na článok

Zapojte sa do podujatia Jesenná univerzita architektúry 2023

Aj tento rok sa zapojíme do Jesennej univerzity architektúry. Chcete sa zapojiť aj vy? Tu je pár informácií… Srdečne pozývame študentky a študentov na medzinárodný, multidisciplinárný workshop Jesenná univerzita architektúry 2023. Termín workshopu:

prejsť na článok

Jesenná víkendovka

Ahojte Massiváci, Cez víkend som sa vybrala so synom vyskúšať šťastie na miestnu vodu. Na jazere nás privítalo typické chladne a upršané jesenné počasie ,no to nás neodradilo od nášho plánu si užiť spoločnú rybačku, vybrali sme si miesto uprostred jaze

prejsť na článok