Epizóda 9.

Na začiatku epizódy sa Vi snaží čo najlepšie komunikovať s Jayceom. Je nahnevaný kvôli mŕtvemu batoľaťu a rozhodne sa, že bitka sa skončila. Vi zdôrazňuje, že ide o náklady na konflikt a jeho vysoká autorita v exekutíve mu bráni sledovať skutočné náklady na tento konflikt. Nanešťastie tento moment ukazuje cesty Vi a Jaycea. Mŕtvy sa síce správajú ako mučeníci, čo zrejme mení Seviku na Finnov spôsob zmýšlania. Silco prikáže telu, aby bolo chránené, a obaja si vymenia vedomé pohľady. Pre Finna a jeho kolegov toho veľa nepomôže, aby zorganizovali svoj prevrat. Sevika vyhlási, že dáva prednosť a prepichne zadok Finnovho pažeráka. Nikdy nebola skúšaná, ale varuje, že sa nájdu ľudia, ktorí sa dostanú k moci a postavia sa Silcovej moci, takže na to musí byť pripravený. Pani Medarda kontaktuje jej dcéru, ktorá chce, aby sa zdržala Jayceho a utiekla z mesta. Medard chápe, že ona je osobou, ktorá slúži ako iskra na podnietenie boja. Pani Medarda navrhuje Mel a nalieha na ňu, aby išla domov, pričom naznačuje, že bola najprv opustená, pretože ju urobila menejcennou. Uprostred Viktorovej depresie sa zdá, že je pripravený na smrť. Jayce bol ten, kto zasiahol. Zastaví kolegu v poskakovaní a začnú konverzovať. Viktor chce, aby Jayce zdevastoval Hexcube. Jayce uvažuje so Silcom, ktorý sa mu javí v harmónii. Zaun požaduje voľné obchodné cesty, otvorený prístup k suverenite, Hexgates a plošnú amnestiu. Jayce sa vráti k exekutíve, vrhne na nich temnotu a načrtne im zmluvu, ktorú uzavrel so Silcom kvôli harmónii. Medzi tým sa v bare objaví Vi a rozhodne sa priamo bojovať proti Silcovi a Sevikiným strážcom. Po odstránení gruntov a vyzbrojení drahokamovými rukavicami bojuje so Sevikou v 2. kole. Na rozdiel od ich prvého stretnutia je toto až príliš vyrovnané. Je to bitka, v ktorej zvíťazila aj Vi, keď prekonala Seviku a nechala svojho vojaka dnu, keď za ňou prišiel Jinx a bodol ju. Keď sa Vi dostane y beyvedomia, nájde sa zauzlená na milosť a nemilosť Jinx. Silco je tiež zauzlený, pretože ho počul, ako sa vzdáva Jinx. Nanešťastie nie sú pri večeri osamelí, ona so sebou privedie Caitlyn na zábavu. Hra o autoritu medzi Powderom a Jinxom sa stupňuje, čo demonštrujú stoličky; jeden s menom Jinx a druhý s Powderovým. To všetko vedie k tomu, že Vi je nútená snažiť sa dostať ju ďaleko od toho. Keď je Caitlyn prepustená zo svojich problémov, drží pušku Jinx, ale Vi povie obrancovi, že Powder je jej mladá sestra. Jinx si chce vziať pušku pre seba a nacvičiť streľbu. Jej pištoľ leží na stole, hneď vedľa Silca, ktorý rýchlo vyberie a vzstrelí. Ako blesk sa miestnosť rozbúcha od guliek. Silco je zabitý. Predtým, ako omdlie, zaručí Jinx, že by ju nikdy nesklamal a považuje ju za dokonalú. Je to motív, ktorý si musí Jinx osvojiť a zísť na klzkú špinavú dlažbu. Jinx vezme svoju pušku a drahokam, vzlietne a vyhodí výkonného pracovníka. Všetky ruky hore, baterky zaplnia mesto a Jinxova raketa letí cez okno.

prejsť na článok

11. Maxipes Fík: U protinožcov

Epizóda U protinožcov z animovanej rozprávky o veľkom bernardínovi menom Fík a jeho dobrodružstvách s kamarátkou Ajou. Pozrite si rozprávku Maxipes Fík online cez youtube.

prejsť na článok

10. Maxipes Fík: Polárnik

Epizóda Polárnik z animovanej rozprávky o veľkom bernardínovi menom Fík a jeho dobrodružstvách s kamarátkou Ajou. Pozrite si rozprávku Maxipes Fík online cez youtube.

prejsť na článok

13. Maxipes Fík: Návrat

Epizóda Návrat z animovanej rozprávky o veľkom bernardínovi menom Fík a jeho dobrodružstvách s kamarátkou Ajou. Pozrite si rozprávku Maxipes Fík online cez youtube.

prejsť na článok

12. Maxipes Fík: Objaviteľ

Epizóda Objaviteľ z animovanej rozprávky o veľkom bernardínovi menom Fík a jeho dobrodružstvách s kamarátkou Ajou. Pozrite si rozprávku Maxipes Fík online cez youtube.

prejsť na článok