Dráma ako literárny druh: Pozri si v prezentácii

V tejto prezentácii nájdete najdôležitejšie informácie o dráme ako literárnom druhu. Jednotlivé snímky sa zaoberajú základnými znakmi drámy, najstaršími žánrami – tragédiou a komédiou, vnútornou a vonkajšou kompozíciou, pojmami ako divadlo a inscenácia. Prehľadnú prezentáciu dopĺňa bohatý ilustračný materiál. V prezetácii sa pohybujete kliknutím na obrázok alebo šípkami naboku. Zaujme ťa tiež: Dráma – vznik drámy Prezentácia: Dráma ako literárny druh Čo sa dozviete v prezentácii?   Dráma – význam slova v užšom a širšom význame a základné vlastnosti drámy. Delenie drámy na základe realizácie. Divadlo v starovekom Grécku. Divadelná hra ako dramatické dielo, vonkajšie členenie divadelnej hry. Najstaršie dramatické žánre. Tragédia: témy, typy konfliktov, charakteristika hlavného hrdinu, kompozícia tragédie. Komédia: charakteristika, konflikt. The post Dráma ako literárny druh: Pozri si v prezentácii appeared first on akosapise.sk.

prejsť na článok

Dráma – vznik drámy

Dráma má dva významy: širší – literárny druh (spolu s lyrikou a epikou), užší – dramatický žáner (tragédia, komédia).

prejsť na článok

Pozri sa zblízka 23. týždeň fotovýzvy

Nie som si celkom istá, či som správne pochopila kategóriu (Detail), ale výsledok sa mi naozaj páči. Škrupinku som našla na jednej prechádzke v lese. Myslím, že sa tam vyliahol nový vtáčik. Fotka sa volá: Neboj sa začať v malom. 

prejsť na článok

Streľba v Košiciach: Policajt prichytil manželku s milencom a začal strieľať!

KOŠICE - Milenecká dráma sa odohrala v noci z nedele na pondelok. Policajt mal v byte prichytiť svoju ženu s milencom. Na muža z hnevu a žiarlivosti vytiahol zbraň a vystrelil.

prejsť na článok

PREČO STP

Pozri si prvé vstupné video, ktoré ti povie čo možeš očakávať. The post PREČO STP appeared first on .

prejsť na článok

Nedele O.D. počas leta dôležité dátumy

Počas leta budú pravidelné stretnutia OD nasledovne: (nižšie nájdeš aj ďaľšie DÔLEŽITÉ DÁTUMY) 19.august   Bohoslužby v La Fieste o 10:00 25.august  Modlitby za uzdravenie s Declanom Kennym, od 18:30 do 21:30, Worship room, Košická 37, 1. poschodie 26.au

prejsť na článok