Čo je kalolis, jeho fungovanie a využitie.

Kalolis je zariadenie používané na separáciu pevných častíc z kalných suspenzií pomocou tlaku a filtrácie. V tomto procese je kalová suspenzia dopravená čerpadlom do reakčnej nádoby. Tu sa dávkovacím čerpadlom pridáva flokulant a správnym miešaním sa v kale vytvárajú zhluky pevných častí nazývané aj vločky. Takto vyvločkovaný kal prechádza filtráciou pomocou filtračného média, sito, tkanina, pórovitý papier. Tlak vytvorený na suspenziu núti tekutinu prejsť cez filtračné médium, kým pevné časti sformované vo vločkách vytvárajú filtračný koláč a tým sa oddelí zo suspenzie pevná a tekutá časť. Základné rozdelenie kalolisov je: Závitovkové kalolisyPásové kalolisyKomorové kalolisyMembránové kalolisyRámové kalolisy Firma JOCHMAN s.r.o. dodáva pomalobežné závitovkové kalolisy IEA PRESS ktoré sa využívajú v odvetviach •čistiarne odpadových vôd-aeróbne stabilizovaný aj vyhnitý kal•papierne-papierenský kal•úpravne vôd-kal z úpravy pitnej vody•mliekarne-aeróbne stabilizovaný kal z mliekarenskej prevádzky•bioplynové stanice-odvodnenie digestátu•povrchové bane-kal z prania horniny•ostatné odvetvia, kde je možné rmut zrážať organickým flokulantom V ďalších blogoch Vám prinesieme zaujímavé projekty kde boli použité závitovkové kalolisy IEA PRESSThe post Čo je kalolis, jeho fungovanie a využitie. first appeared on Jochman s.r.o. Spišská Nová Ves.

prejsť na článok

Čo sú to prebiotiká?

Kefir.Sk stránka o vodnom a mliečnom kefíre. Probiotiká sú priateľské baktérie. Probiotiká je možné získať aj pomocou vodného kefíru. Pomáhajú k správnemu fungovanie nášho tráviaceho systému. Avšak aj probiotiká na ich dobré fungovanie potrebujú správne p

prejsť na článok

Medzinárodný workshop praktické riešenia odvodňovania suspenzií

Spoločnosť JOCHMAN s.r.o. v spolupráci s IEA Derflinger GmbH a NETZSCH Pumps & Systems Vás pozýva na medzinárodný workshop zameraný na praktické riešenia odvodňovania suspenzií nízko-energetickými a nízko-nákladovými závitovkovými kalolismi IEA PRESS

prejsť na článok

Využitie správnych zdrojov

Príspevok Využitie správnych zdrojov zobrazený najskôr prepriemysel.sk.

prejsť na článok

Využitie jedlého hmyzu v gastronómii

Ako spestriť svoje recepty a zakomponovať do nich jedlý hmyz? Recept: Hovädzie plátky na hubách s larvami múčiara obyčajného Príspevok Využitie jedlého hmyzu v gastronómii je zobrazený ako prvý na WhizBe.

prejsť na článok

Využitie 3D skenovania na Klinike detskej chirurgie a v Neurocentre NÚDCH

Matejáková L., Štefánková E., Plž A. Využitie 3D skenovania na Klinike detskej chirurgie a v Neurocentre NÚDCH. Simanov 19. deň detskej chirurgie, Bratislava, 16. december 2022. The post Využitie 3D skenovania na Klinike detskej chirurgie a v Neurocentre

prejsť na článok