Bez benzoanu sodného

Na žilinskej treske si môžete maškrtiť bez obáv. Nebezpečný konzervant benzoan sodný, ktorý je často inými výrobcami využívaný, v našej treske nenájdete. Benzoan sodný sa často objavuje na zozname podozrivých látok. Táto látka má viacerými verejne dostupnými štúdiami odborníkov podložené negatívne účinky na zdravie. Podľa upozornení Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín podporuje táto látka vznik voľných radikálov, ktorými môže ťažko poškodiť DNA v bunkách a vyvolať niektoré dedičné ochorenia. Ďalšie štúdie hovoria aj o riziku vzniku chronických ochorení, zápalových reakcií v tele, či dokonca potenciálne karcinogénnych účinkoch. „ Bezpečnosť potravín vnímame ako zodpovedný líder vo výrobe rybích a lahôdkových šalátov veľmi vážne. Preto chemické látky ako benzoan sodný u nás v Žiline, na rozdiel od výrobcov, ktorí ho ešte stále používajú, striktne odmietame Michal Britvík, generálny riaditeľ Ryba Žilina The post Bez benzoanu sodného appeared first on Pod hladinou.

prejsť na článok