Banky zvyšujú poplatky

Banky na Slovensku sa opäť rozhodli zvyšovať poplatky za bežné transakcie. Jedná sa o významnejšie banky na slovenskom trhu. Banky túto správu oznámujú až teraz, no toto zvyšovanie sa radí medzi každoročné zvyšovanie poplatkov, čo by malo súvisieť predovšetkým so zvyšovaním ekonomickej úrovne Slovákov a so zvyšovaním cien v ekonomike. O týchto zmenách Vás však banky informovať nebudú. Pozrite si zmeny v poplatkoch pri jednotlivých bankách na Slovensku. OTP banka Poplatok za spracovanie mincí a bankoviek sa od 1. júla 2019 zvýši na 3 %.Výpis zaslaný Slovenskou poštou bude spoplatnený sumou 1 euro plus poštovné. Táto suma platí pre zasielanie viac ako jedného výpisu.Platobná karta Maestro PayPass, Bratislavská mestská karta a Maestro Ready<15 bude pri strate a poškodení stáť klientov  10 eur. Poštová banka Za Užitočný účet klienti banky nebudú platiť. V tomto účte im budú poskytnuté vklady na účet zadarmo bez obmedzenia.Poštomat, bankomat Poštovej banky, bude poskytovať výber hotovosti spoplatnený sumou 2 eurá. Prima banka Vklad hotovosti inou osobou ako majiteľ účtu je od 1. mája 2019 spoplatnený v v sume 2 eurá.Príkaz na úhradu zadaný na pobočke vás v tejto banke bude stáť 2 eurá. V minulosti to bolo o 0,50 centov menej.Zmena trvalého príkazu a inkasa, či zrušenie na pobočke vás výjde na 2 eurá. Slovenská sporiteľňa SMS notifikácie od tejto banky budú zdarma len pri kritických transakciách ako napríklad nezrealizované platby, či použitie debetnej karty v zahraničí. Platí to od 1. júna 2019.službu Extra, SMS notifikácie nad rámec služby zadarmo, budú klientov banky stáť 1 euro a to taktiež od 1. júna 2019.Príkaz na úhradu určitej sumy vás na pobočke banky výjde na 3 eurá. Rovnaká služba v minulosti stále 2 eurá.3 eurá klienti zaplatia aj za zmenu, alebo za zrušenie trvalého príkazu.Výber v hotovosti z účtu bude spoplatnený sumou 4 eurá. Výber zo sporiaceho účtu a z vkladnej knižky je spoplatnený rovnakou sumou, 4 eurá. The post Banky zvyšujú poplatky appeared first on AVAM.SK.

prejsť na článok

Najrizikovejší segment pre banky

Popis rizikových segmentov pre banky a ich vysvetlenie. The post Najrizikovejší segment pre banky appeared first on Gruber Finance.

prejsť na článok

Ktoré banky za vás zaplatia poplatok za predčasné splatenie hypotéky?

Banky naďalej pokračujú v boji o hypotekárnych klientov. Aj vďaka tomu máme na Slovensku historicky najnižšie úrokové sadzby na hypotékach. Niektoré banky pri refinancovaní hypotéky ešte stále preplácajú poplatok za predčasné splatenie pôvodnej hypotéky.

prejsť na článok

Chcete účet bez poplatku? Pozrite si podmienky, ktoré musíte splniť v roku 2021

Platíte za účet v banke každý mesiac vysoké poplatky? Robí to väčšina Slovákov a banky sa tomu tešia. Viete o tom, že ho možno aj vy môžete mať úplne bez poplatku? Prečítajte si podmienky ako získať účet v banke bez zbytočných poplatkov.

prejsť na článok

Porovnanie poplatkov pri investovaní do IŽP a priamo do podielových fondov

Investovanie cez životné poistenie je drahé a netransparentné. Aj napriek tomu ho používa na sporenie kopec ľudí. Prečo? Asi netušia aké poplatky platia v IŽP. Ako ste na tom vy? Pozrite sa aké poplatky nájdete v jednom z bežných IŽP a o koľko sú vyššie v

prejsť na článok

Ročné členské poplatky 2023

Členské poplatky v roku 2023 sú nasledovné: A: Členovia s licenciou 40€ (aktívni športovci, účastníci skúšok, či iných akcií SATKD WT) B: Členovia bez licencie 20€ C: Para športovci 20€

prejsť na článok