Antiperspirant vs. dezodorant, vieš aký je medzi nimi rozdiel?

ČO JE PRÍČINOU ZÁPACHU? Pot zo žliaz obsahuje prevažne tuky a bielkoviny, ktoré sú živnou pôdou pre baktérie žijúce prirodzene na povrchu kože. Baktérie tieto látky rozkladajú a vznikajú tak aromatické látky, ktoré sú príčinou telesného pachu.  ANTIPERSPIRANT Sťahuje póry pokožky a pot sa nevylúči na povrch, ale zostáva vo vnútri. Obsahuje najmä zlúčeniny hliníka, ktoré sa v tele hromadia. Hliník narúša hormonálnu rovnováhu, podporuje rast rakovinových buniek (rakovina prsníka). Potenie je prirodzenou cestou, ako sa telo zbavuje škodlivých látok a odpadov metabolizmu. Nie je zdravé, ak tomu dobrovoľne bránime.  DEZODORANT  Nezabraňuje poteniu, ale zabraňuje množeniu baktérií, ktoré rozkladajú bielkoviny a tuky a následne vznikajú aromatické látky. Dezodorant je pre telo lepšou a prirodzenejšou voľbou.  The post Antiperspirant vs. dezodorant, vieš aký je medzi nimi rozdiel? appeared first on Debnička od babičky.

prejsť na článok

Pomáda na vlasy, vosk, gél a íl: poznáš rozdiel? (Časť I.)

Vieš aký je rozdiel medzi týmito stylingovými prípravkami a na čo sa presne hodia? Zisti to s nami!

prejsť na článok

Gél verzus pena na holenie: každému sa hodí niečo iné

Gél alebo pena na holenie? Máš svojho favorita? A vieš, aký je medzi nimi vlastne rozdiel? Prinášame ti krátky prehľad, podľa čoho si vybrať to pravé pre seba.

prejsť na článok

5 dôvodov, prečo si zamilujete krémový dezodorant

V dnešnej dobe sa stáva trendom, že sa snažíme minimalizovať množstvo chemických látok, ktoré sa dostávajú do nášho tela. Preto sa stáva stále populárnejším používanie prírodných kozmetických produktov. Jedným z nich je aj krémový dezodorant (https://www.

prejsť na článok

Rozdiel medzi other a another

Aký je rozdiel medzi anglickým other a another? Aj vy sa niekedy pristihnete, že používate tieto dve slová, The post Rozdiel medzi other a another appeared first on Online angličtina.

prejsť na článok

Rozdiel medzi karmickým a duchovným partnerstvom. Aké je to váše?

Karmické a duchovné partnerstvo V dnešnej dobe sa čoraz viac ľudí zaujíma o duchovný rozvoj a hľadá cesty, ako nájsť svoju spriaznenú dušu. Existuje však niekoľko druhov partnerstiev, ktoré môžu zaujať našu pozornosť, medzi nimi karmické a duchovné partne

prejsť na článok