Sú si veľmi podobné, no každá znich má svoje špecifické charakteristiky, ktoré vytvárajú jej výsledný chuťový profil. Americano vs. lungo – čo naozaj dostanete, ak si objednáte tieto druhy káv? Dobrý barista kdekoľvek na svete bude vedieť, na akú kávu máte práve chuť. Aj vtedy, ak mu to budete vysvetľovať rukami nohami. Nezáleží na tom, []
Máte občas problém rozlíšiť latté a flat white? V ponuke kaviarní nájdeme hneď niekoľko kávových nápojov s rôznymi názvami. Veľmi ľahko sa v nich dokáže človek stratiť. Vysvetlíme vám, čo sa skrýva pod názvami týchto nápojov, aby ste viac nemali problém p
prejsť na článokVäčšinou sa stretávate s prípravou kávy pomocou horúcej vody. Na prípravu studenej kávy však potrebujete len studenú vodu. Ako celý proces extrakcie kávy za studena prebieha?
prejsť na článokPo prvé, čo je praženie kávy? Praženie kávy je proces zahrievania a praženia kávových zŕn na ideálnu teplotu pre daný typ kávy. Tento proces prvýkrát zaznamenali v 16. storočí Arabi. Prvé veľké komerčné pražiarne však boli pozorované až koncom 19. a začia
prejsť na článokPravdepodobne ste už čítali veľa návodov na prípravu kávy v ikonickom vé šesťdesiat . Jedna z vecí, ktorá sa v nich často opakuje, je dôležitosť pomalého nalievania kávy. Viete, prečo je to pri tomto type prípravy kávy také dôležité? Pripomeňme si to.
prejsť na článokSrdečne všetkých pozývame na 1. Deň kávy v Pražiarni kávy inCUPle v Kamanovej dňa 4.08.2018 (Sobota) ◘ ochutnávky káv z celého sveta ◘ ukážky praženia ◘ workshopy príprava espressa, alternatívy ◘ cupping ◘ a veľa veľa ďalšieho ◘ vstup voľný ◘ 20% z
prejsť na článok