Ako sa starať o kanalizačné potrubie v dome

Kanalizačné potrubie je neviditeľnou súčasťou nášho domova, ktorá zohráva kľúčovú úlohu pri odvádzaní odpadových vôd a zachovaní hygienického prostredia. Ak sa oň staráme správne, môžeme predísť mnohým problémom a predĺžiť jeho životnosť. Tu je niekoľko dôležitých tipov, ako udržiavať kanalizačné potrubie v dobrej kondícii. Pravidelné čisteniePravidelné čistenie kanalizačného potrubia je kľúčové na odstránenie nahromadených nečistôt a zabránenie ucpávaniu. Existuje niekoľko spôsobov, ako to urobiť: Chemické čističe: Na trhu sú dostupné chemické čističe, ktoré môžete použiť na rozpustenie tuku, mydlových zvyškov a iných nečistôt. Dbajte však na to, aby ste dodržiavali návod na obale a nepoužívali príliš veľa chemikálií.Mechanické čistenie: Mechanické čistenie môžete vykonať pomocou hadice alebo špeciálneho nástroja, ako je napríklad špirálový hadičkový čistič krtko. Tieto nástroje pomáhajú fyzicky odstrániť nečistoty a uvoľniť upchaté potrubie. Upozorňujeme, aby ste ručný špirálový čistiť nepoužívali na dlhé potrubie. Môže sa stať, že sa vám špirála v potrubí skrúti a nepôjde vám vybrať von. Pravidelná údržbaOkrem čistenia je dôležité pravidelne kontrolovať kanalizačné potrubie na prípadné problémy. Hľadajte praskliny, úniky alebo iné poškodenia. Ak zistíte nejaké problémy, je dôležité ich čo najskôr opraviť, aby sa nezhoršili. Pravidelne kontrolujte revíznu šachtu. Pokiaľ sa vám v revíznej šachte zdržuje voda a neodtečie plynule, je dobré si dať potrubie skontrolovať kamerou. Zvážte preventívne opatreniaExistujú niektoré preventívne opatrenia, ktoré môžete prijať na ochranu kanalizačného potrubia:- **Používajte sitká:** Na výtoky v kuchyni a kúpeľni môžete umiestniť sitká, ktoré zachytia väčšie čiastky nečistôt a zabránia im vstupu do potrubia. **Nevylievajte tuky a oleje:** Tuky a oleje majú tendenciu sa hromadiť v potrubí a spôsobovať upchávky. Nikdy ich nevylievajte do umývadla alebo záchoda. Namiesto toho ich zbierajte v nádobách a odovzdajte na správne miesto na ich likvidáciu. **Nesplachujte do záchoda nič, čo tam nepatrí:** To zahŕňa všetko okrem toaletného papiera. Vlhké obrúsky, hygienické vložky, vaty, plienky a iné nečistoty môžu spôsobiť zablokovanie potrubia. Volajte odborníkaAk sa objavia vážne problémy alebo upchávky, neváhajte kontaktovať Bratislavskú kanalizačnú spoločnosť. Samoopravovanie môže problém zhoršiť. My máme potrebné nástroje a skúsenosti na riešenie aj najzložitejších situácií.Starostlivosť o kanalizačné potrubie v dome je dôležitou súčasťou údržby vášho domova. S pravidelným čistením, údržbou a preventívnymi opatreniami môžete predísť mnohým problémom a udržať svoje kanalizačné systémy v dobrej kondícii. Ak potrebujete profesionálnu pomoc, neváhajte sa na nás obrátiť. The post  Ako sa starať o kanalizačné potrubie v dome first appeared on Bratislavská kanalizačná spoločnosť s.r.o..The post  Ako sa starať o kanalizačné potrubie v dome appeared first on Bratislavská kanalizačná spoločnosť s.r.o..

prejsť na článok

Dámy, viete sa starať o mihalnice?

Jedny znás žmurknú avytvoria doslova prievan, kým iným mihalnice takmer nevidno. Každá znás by sa mala vedieť osvoje mihalnice starať avhodne si ich upraviť. Pri špeciálnych príležitostiach si však môžeme dovoliť aj podvádzať avziať si na pomoc umelé miha

prejsť na článok

Azbestová kanalizácia

Mnoho domov v Bratislave má ešte stále azbestové kanalizačné potrubia v stúpačkách. Je pritom dokázané, že azbest je mimoriadne nebezpečný materiál. Pri vdychovaní spôsobuje vážne ochorenie dýchacích ciest – aj rakovinu pľúc.

prejsť na článok

Oprava teplej vody

V dome v strede mesta sme dostali za úlohu zistiť prečo tam netečie poriadne teplá voda. Viaceré firmy hľadali a nevedeli nájsť dôvod až nastúpila naša firma a príčinu našla – nemáte náhodou takýto problém s upchatým potrubím aj vo Vašom dome?

prejsť na článok

Stanovisko k odpajaniu sa od TUV a UK

Pri odpojení sa od spoločných rozvodov je vlastník povinný dodržať §14b), Zák.182/1993 Z.z. V zmysle §14b), Zák.182/1993 Z.z.§ 14b(1) Vlastníci bytov a nebytových priestorov v dome prijímajú rozhodnutia nadpolovičnou väčšinou hlasov všetkých vlastníkov

prejsť na článok

Návod Ako sa starať o elektrickú kolobežku

The post Návod – Ako sa starať o elektrickú kolobežku first appeared on Najkolobežky.

prejsť na článok