Ako investovať do realít?

Máte dve možnosti. Jednou je zakúpiť si nehnuteľnosť priamo. Táto možnosť je veľmi populárnou formou investovania. Mali by ste však mať jasnú predstavu o tom, čo chcete s nehnuteľnosťou spraviť a zároveň to mať dobre prepočítané. To znamená, že ak chcete nehnuteľnosť prenajímať, koľko vás budú stáť mesačné splátky hypotéky, energie, opravy, prípadne rekonštrukcia. Taktiež treba rátať s tým, že nebudete mať pravdepodobne plnú obsadenosť 12 mesiacov v roku. Mali by ste tiež vedieť za koľko chcete nehnuteľnosť prenajímať. Ak kupujete nehnuteľnosť s cieľom ju neskôr predať, mali by ste poznať situáciu na trhu, ako sa vyvíjajú ceny nehnuteľností a aký vývoj sa očakáva v budúcnosti. Druhou možnosťou je investovať prostredníctvom realitných fondov. Tie investujú do viacerých realitných projektov a diverzifikujú tak riziko. V posledných rokoch dosahujú celkom slušné zhodnotenie a odpadá vám pri tomto spôsobe veľa starostí. Investíciu do realít treba považovať za dlhodobú investíciu, ktorej návratnosť sa počíta v rokoch. The post Ako investovať do realít? appeared first on Fingopédia.

prejsť na článok

Aftersale - Arboria Trnava

▪ Pozícia je vhodná pre človeka, ktorý sa chce venovať oblasti realít v Trnave a má veľmi dobré komunikačné a organizačné schopnosti. Je to tiež možnosť pracovať pre seróznu zahraničnú investičnú a developerskú spoločnosť.

prejsť na článok

Sales Administration - Arboria Trnava

▪ Pozícia je vhodná pre človeka, ktorý sa chce venovať oblasti realít v Trnave a má právnické alebo ekonomické vzdelanie. Je to tiež možnosť pracovať pre seróznu zahraničnú investičnú a developerskú spoločnosť.

prejsť na článok

Prečo a kam investovať v roku 2022?

Myslíte si, že investovať je rizikové? Opak je pravdou. V roku 2021 zavítala do Vašich účtov, peňaženiek, trezorov, k Vašim peniazom skrytých pod vankúšom zvýšená

prejsť na článok

Ako (ne)investovať peniaze počas krízy?

Ako (ne)investovať peniaze počas krízy? Príspevok Ako (ne)investovať peniaze počas krízy? je zobrazený ako prvý na Jakub Prístupník.

prejsť na článok

Je efektívne investovať cez investičné životné poistenie?

Šetríte si aj Vy cez životné poistenie? Na Slovensku je to veľmi rozšírené. Mnoho predajcov ešte stále predáva tento produkt ako šetriaci. Oplatí sa však investovať cez IŽP?

prejsť na článok