Aby nám kvety počas dovolenky nezvädli

Zelený domov – Pestujeme rastliny Keď sa termín dovolenky blíži, každej pestovateľke domácej zelenej oázy pribúda vrások na tvári. Ako to urobiť, aby celoročná námaha a starostlivosť nevyšli v priebehu dvoch týždňov na zmar? Kto nemá po ruke spoľahlivú susedu, ktorej by zveril kľúč od bytu, alebo mamu, ktorá býva vo vedľajšej ulici, môže sa vynájsť. Smer kúpeľňa Výborným riešením je premiestniť všetky rastliny v črepníkoch bez misiek do vane, do ktorej sme namočili staré uteráky v niekoľkých centimetroch vody. Ale stačí jednoducho napustiť do vane trochu vody a do nej črepníky ponoriť. Dvere od kúpeľne necháme trochu pootvorené, aby nám pre vysoké vlhko nezačala padať omietka. Aj tak nás po príchode prekvapí živá, čerstvo rozbujnená vegetácia našich zelených skvostov. Ako pri bare Tento recept patrí k starým, ale osvedčeným. Rastliny sústredíme na jedno miesto a do stredu na vyvýšené miesto (stolček) postavíme nádobu s vodou. Z tej povedieme do každého črepníka savé šnúrky alebo knôty, ktoré zasunieme do zeme. Takto sa budú rastlinky pomaly napájať. Čo takto miniskleník Je to perfektná improvizácia dokonalého prostredia pre rastliny, aj keď trochu prácnejšia. Takto sa môžeme postarať najmä o tie druhy, na ktorých nám veľmi záleží. Miniskleník si urobíme z väčšieho mikroténového vrecka (určené na väčšie odpadové koše), do stredu ktorého uložíme črepník. Do hliny napicháme okolo rastliny tri paličky, ktoré musia byť vyššie, aby sa vrecko listov nedotýkalo. Potom rastlinu dobre zalejeme vodou a vrecko v hornej časti uzavrieme, aby sa tam nedostal vzduch. V skratke Ak sa predsa len nájde ochotná duša, ktorá poskytne vašim rastlinkám pravidelne vlahu, uložte všetkých svojich miláčikov na jedno miesto, napríklad v kuchyni na zemi. Bude mať menej práce a nábytok či koberce nebudú poliate. Kto má pri dome záhradu, môže na tých pár dní svoje izbové rastliny umiestniť do tieňa pod nejaké kríky alebo strom. Lepšie je črepníky vložiť priamo do zeme, z ktorej si kvety zoberú svoj prídel vlahy. V prípade menších črepníkov je treba rastliny zaliať poriadne vodou a potom hlinu prekryť kúskami vlhkého machu alebo kamienkami, aby sa tak rýchlo neodparila. Spoľahnúť sa dá aj na profesionálov. V kvetinárstve ponúkajú špeciálne plastové črepníky so systémom zavlažovania na dlhšiu dobu. redakcia doma a Rada, FOTO: www.freepik.com Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Ako zabezpečiť nehnuteľnosť počas dovolenky?

Ako sa teda vyhnúť prípadným škodám či nepríjemnostiam počas našej neprítomnosti v byte či dome? The post Ako zabezpečiť nehnuteľnosť počas dovolenky? appeared first on Jozef Holan.

prejsť na článok

Okolie a kvety

Okolie nášho Zariadenia pre seniorov na Ondrašovskej ulici zdobia vlčie maky a krásne rozkvitnuté kvety, ktoré sme spolu s klientmi zasadili, no aj klienti si pestujú svoje vlastné kvety, ktoré krášlia naše zariadenie a lahodia oku.

prejsť na článok

Aby vydržali čo najdlhšie: Kedy rezať kvety do vázy?

Viete, kedy je najvhodnejší čas na rezanie kvetov? Prinášame pár rád ako na to. Najvhodnejší čas na rezanie kvetov je skoré ráno alebo večer. Po daždi počkajte, kým rastliny oschnú. Hlavne svetlé kvety môžu byť po daždi fľakaté alebo otlačené. Optimálny č

prejsť na článok

Prísady thajskej kuchyne: Banánový kvet

Banánové kvety sa používajú ako zelenina v južnej a juhovýchodnej ázijskej kuchyni. Buď surové alebo dusené s rôznymi dipmi alebo dokonca varené v polievkach, karí alebo vyprážaných jedlách. Ich chuť pripomína skôr artičoky vôbec nechutia ako zelenina al

prejsť na článok

Ako mať svieže vlasy aj po vystúpení z lietadla

Ako sa starať o vlasy aj počas letu na dovolenku Prileteli ste do cieľovej destinácie a vaše vlasy su mastné a bez objemu? Dnes sa pozrieme na problém, ktorý trápi mnohé ženy počas letnej dovolenky mastné vlasy a neupravený účes po vystúpení z lietadla.

prejsť na článok