3.DIEL: AKO PREŽIŤ ZEMETRASENIA SPOJENÉ S BÝVANÍM A NESTRATIŤ PRI TOM ŠŤAVU – Chcelo by to ďalší odklad splátok. Alebo vymyslieť niečo iné.

Požiadala som kvôli pandémii o odklad splátok. No termín, keď treba začať splácať, je tu a ja som na tom plus-mínus rovnako. Čo teraz? Nuž, najdôležitejšie je poradiť sa, nemlčať a nečakať, že sa veci vyriešia samé a už vôbec nečakať na deň, keď príde prvá upomienka z banky. Nechcete sa predsa dostať do zbytočných problémov. Po legislatívnom odklade splátok kvôli pandémii COVID 19 je tu možnosť nabehnúť na štandardný odklad splátok v zmysle bankových podmienok. Môžete tiež zvážiť hodnotu nehnuteľnosti a preskúmať vaše potreby a priority. Znížiť si úver napríklad predajom nehnuteľnosti a kúpiť lacnejšiu, v inej lokalite. Ak ide o investičnú nehnuteľnosť, ktorá vám aktuálne neprináša potrebné peniaze, treba sa pozrieť na prognózy vývoja pandémie, vývoj cien prenájmov (krátkodobý aj dlhodobý), vývoj na trhu s nehnuteľnosťami, vaše finančné rezervy. Vždy je cesta. Máme šikovných finančných poradcov, všetko vymenované sledujeme a vieme vás poriadne vyspovedať, aby sme spolu prišli na tú vašu cestu. Lebo my v LEMONPIE niekedy skúšame aj čarovať. Vaša Mária a Jana The post 3.DIEL: AKO PREŽIŤ ZEMETRASENIA SPOJENÉ S BÝVANÍM A NESTRATIŤ PRI TOM ŠŤAVU – Chcelo by to ďalší odklad splátok. Alebo vymyslieť niečo iné. appeared first on Lemonpie.

prejsť na článok

6.DIEL: Ako prežiť zemetrasenia spojené s bývaním a nestratiť pri tom šťavu Musím predať rýchlo, ale nie zase pod cenu. Dá sa to?

Nič sa nedá robiť, byt musím predať. Teraz. Rýchlo. Samozrejme, že chcem získať čo najvyššiu možnú sumu. V Bratislave sa cena bytu odvíja primárne od toho, kde sa byt nachádza. Ale ak potrebujete preda

prejsť na článok

2.DIEL: Ako prežiť zemetrasenia spojené s bývaním a nestratiť pri tom šťavu Prenajímam byt, už mi toľko nezarába. Mám ho predať?

Už roky prenajímam byt. Môj nájomca prišiel o prácu, odchádza. Hľadám nového a zisťujem, že situácia sa otáča a novú cenu už nediktujem ja, ale trh. Bytov, ako je tento môj, je zrazu v meste habadej. Chcem ho ešte vôbec? Asi ho predám

prejsť na článok

5.DIEL: Ako prežiť zemetrasenia spojené s bývaním a nestratiť pri tom šťavu Mám byt kupovať TERAZ alebo radšej čakať? Pôjdu ceny dole?

Je dnes rozumné vyčkávať, či už s predajom alebo kúpou, ak sa zdá, že sme to vysnívané našli? Ak ste našli svoj vysnívaný byt, určite nečakajte a kupujte, kým je v ponuke. Po prvé preto, že taký sa ne

prejsť na článok

4.DIEL: Ako prežiť zemetrasenia spojené s bývaním a nestratiť pri tom šťavu Kúpiť byt ako investíciu?

Necestujem, nemíňam, peniaze na účte mi pribúdajú. Doma špekulujeme o investícii. Je teraz vhodná doba? Sú reality istotou v neistých časoch? A ak ten byt nájdem, ako mám vedieť, že je ozaj vhodným investičným bytom?

prejsť na článok

1.DIEL: Ako prežiť zemetrasenia spojené s bývaním a nestratiť pri tom šťavu Máme malý byt. Chcem ho predať a kúpiť väčší. Kde začať?

Náš byt je P R I M A L Ý. Kým sa v spálni píše písomka, v kúpeľni prebieha porada. Zavadziame si, rušíme sa a tak by sme radi vedeli: Ako zrealizovať kúpu väčšieho bytu a zároveň predaj toho menšieho, v ktorom stále bývam? Ako nakomb

prejsť na článok