100% hypotéky postupne miznú z trhu. Kde sa ešte dajú vybaviť?

Ešte donedávna boli 100% hypotéky takmer samozrejmosťou. Nemali na ňu automaticky nárok všetci, ale takmer väčšina ľudí ju mohla získať. Momentálne sa karta otočila. 100% hypotéky poskytuje menej bánk ako v minulosti a aj tie, ktoré ich poskytujú, tak ich nedajú len tak každému. Vo výhode sú ľudia, ktorí majú našetrené a pri kúpe nehnuteľnosti použijú aj vlastné peniaze.

prejsť na článok

Refinancovanie hypotéky – ktoré banky preplatia poplatok za predčasné splatenie?

Refinancovanie hypotéky sa neoplatí vždy. Dôvodom je poplatok za predčasné splatenie mimo výročia fixácie. Niektoré banky pri refinancovaní hypotéky ešte stále preplácajú poplatok za predčasné splatenie pôvodnej hypotéky. Prečítajte si, o ktoré banky ide

prejsť na článok

Refinancovanie hypotéky pre mladých sa oplatí len výnimočne

Niektoré hypotéky pre mladých, hlavne tie z minulosti, majú pomerne vysoký úrok. Ešte pár rokov dozadu bolo bežné, že na hypotéke pre mladých bol úrok bez zvýhodnenia aj 5%. Občas za mnou prichádzajú ľudia s požiadavkou na refinancovanie takejto hypotéky.

prejsť na článok

Ktoré banky za vás zaplatia poplatok za predčasné splatenie hypotéky?

Banky naďalej pokračujú v boji o hypotekárnych klientov. Aj vďaka tomu máme na Slovensku historicky najnižšie úrokové sadzby na hypotékach. Niektoré banky pri refinancovaní hypotéky ešte stále preplácajú poplatok za predčasné splatenie pôvodnej hypotéky.

prejsť na článok

Prečo svaly miznú keď necvičíš

The post Prečo svaly miznú keď necvičíš appeared first on Patryk Kmeť.

prejsť na článok

Hypotéka a plná moc ako vybaviť hypotéku, ak niekto nemôže prísť na podpis?

Pri kúpe či predaji nehnuteľnosti sa často stáva, že niektorý z účastníkov nie je fyzicky dostupný a nemôže podpisovať zmluvy osobne. Ako prebieha celý proces a podpis zmlúv na plnú moc a so splnomocnencom? V praxi sa čoraz viac stretávam s prípadmi, keď

prejsť na článok