Zeler v kuchyni

V minulosti (až do 18. storočia) bol zeler využívaný ako liek a až potom sa našlo jeho uplatnenie aj v kuchyni. A dnes… viete si predstaviť kuraciu, či hovädziu polievku bez zeleru? Ja veru nie. Či už kocky nakrájanej buľvy, alebo viazanička zelenej vňate

prejsť na článok

Druhy zeleru

Zeler je dvojročná bylina z čeľade zelerovitých. Pestuje sa pre svoje buľvy a listy. Od 18.storočia sa zeler pestuje v troch formách- zeler buľvový (používajú sa listy aj podzemná časť, tzv. buľva), zeler stopkový (používa sa nadzemná časť) a zeler listov

prejsť na článok

Zeler – neobyčajný liek ukrytý v obyčajnej zelenine

Kedy ste naposledy jedli zeler? Ochutnali ste ho aj v surovom stave? A viete o tom, že si ho ľahko vypestujete aj v kvetináči? Prečítajte si viac o tom, ako a prečo pestovať zeler.

prejsť na článok

Zeler vyprážaný, zapekaný a ako prísada do nátierok

Vyprážaný zeler, čo naň potrebujeme? 2 veľké zelery, soľ, lyžicu octu, 100g hladkej múky, 3 vajcia, 4 lyžice mlieka, 200g strúhanky, olej Ako postupujeme? Zeler očistíme, umyjeme a dáme variť spolu s octom, prípadne s citrónovou šťavou. Uvarený a vychla

prejsť na článok

Zeler nie len do polievky

Typická polievková zelenina, ktorá však v sebe ukrýva veľa zdravého. Dnes Vám predstavíme zeler, ktorý pomáha pri prekyslení organizmu, čistí tráviaci trakt či zvyšuje mužskú potenciu.

prejsť na článok

Zdravotné výhody feniklu

Pôvodne zo Stredozemia je fenikel využívaný najmä vo francúzskej, gréckej a talianskej kuchyni. U nás, žiaľ, až tak veľmi nie. To je škoda, pretože fenikel s chuťou sladkého drievka a chrumkavosťou pripomínajúcou zeler môže oživiť a spestriť chuť takmer k

prejsť na článok