Vypestujte si cibuľkovú vňať

Zelený domov – Vitamíny z črepníka Mladá cibuľka je chutnou súčasťou zdravých raňajok alebo studenej večere a zároveň zdrojom množstva vitamínov i antibakteriálnych a antibiotických schopností. Platí to aj pre zelenú vňať cibuľky. Dobré dôvody pre vypestovanie v domácich podmienkach. Na rýchle získanie pravidelného bohatého zdroja živín nepotrebujeme veľké záhradnícke skúsenosti, zvládne to aj začiatočník. Potrebujeme vršky z mladých cibuliek, ktoré zvykneme aj s korienkami pred konzumáciou odrezať. Tento krát ich odrežeme o čosi ďalej, asi dva centimetre od kraja. Konce cibuliek vložíme do hlbšej sklenej misky alebo nižšej zaváraninovej so širším hrdlom. Zajeme vodou tak, aby korienky cibule boli ponorené úplne a odrezaný vršok cibuľky len čiastočne. Už po pár dňoch sa ukážu prvé výhonky, ktoré môžeme postupne odrezávať. Cibuľová vňať bude rýchlo dorastať. Treba dávať pozor, aby korienky nezačali hniť, občas by sa mali prepláchnuť čistou vodou a vodu v nádobe pre istotu meňte raz za 5 dní. TIP: Ako využiť vňať z mladej cibuľky? Nakrájanú sa môže pridať do polievky či omáčok i do nátierok. Dá ňou posypať chlieb s maslom, čerstvým syrom alebo bryndzou. redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

ZDRAVÉ KLÍČKY vypestujte si vitamínovú bombu

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=.vc_custom_1592490643600{margin-top: 0px !important;border-top-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;}] Klíčky sú vitamínová bomba Klíčky sú skutočne to najlepšie jedlo! Sú plné enzýmov, bielkovín, vlákni

prejsť na článok

Vypestujte si na okne marakuju

Marakuja nádherne kvitne a prináša chutné, zdravé plody plné vitamínov. A na jej pestovanie vám stačí kvetináč na slnečnom stanovisku.

prejsť na článok

Kávovník – vypestujte si doma vlastnú kávu

Kávovník je tropická rastlina, ktorej sa v našich bytoch prekvapivo dobre darí. A pri dodržaní postupu pestovania vám krásne zarodí.

prejsť na článok

Ako z ananásu vypestovať ananásovník :)

Kúpili ste si v obchode chutný ananás? Vypestujte si z neho celý ananásovník, a doprajte si radosť z exotického vzhľadu (a možno aj plodov) tejto krásnej tropickej rastliny.

prejsť na článok

Zoštíhlujúci zeleninový koláč

Ingrediencie 1 cuketa 2 sladké zemiaky 1 pór 1 mrkva 5 dkg ovsené vločky 5 dkg syra 2 vajcia cesnak petržlenová vňať soľ korenie muškátový orech Návod na prípravu Nastrúhajte cuketu, mrkvu, sladké zemiaky a syr. Pridajte vajcia, ovsené vločky , soľ, kor

prejsť na článok