Víno zo zázvoru recepty od čitateľov

Tu nájdete Vaše recepty na domáce víno zo zázvoru. Víno zo zázvoru so sušenými brusnicami Víno zo zázvoru INGREDIENCIE recept do 15l demižónu 450 g zázvoru (celý aj so šupkou)200 g sušených brusníc (prípadne slivky či hrozienka)10,5 l vody2,8 kg cukru50 g kyseliny citrónovejkvasinky: OENOFERM FREDDOživná soľ Postup Zázvor (celý aj so šupkou) nakrájajte na čo najmenšie kúsky. Brusnice opláchnite a tiež pokrájajte na malé kúsky.Zalejte vriacou vodou a pridajte cukor. Miešajte kým sa cukor úplne rozpustí.Po vychladnutí vmiešajte kyselinu citrónovú.Zmes prelejte do demižónu a pridajte zvyšok vody.Pridajte aktivované kvasinky a živnú soľ. Poriadne premiešajte a demižón uzavrite kvasným uzáverom. Nechajte vykvasiť.Po vykvasení (približne 1 mesiac) stočte do menšieho demižónu (10l) a niekoľkých fliaš. Víno sa dlhšie čistí (pretože v ňom bolo sušené ovocie). Víno je polosladké, chuť je lahodná, s miernou zázvorovou chuťou. Farba je slabý odtieň ružovej. Tento recept je od Janky z Belej Pri Varíne (okres Žilina). Je začiatočníčka a nadšená vinárka. Recept je jednoduchý a dá sa pripraviť celoročne. The post Víno zo zázvoru recepty od čitateľov appeared first on DomaceVino.sk.

prejsť na článok

Víno z ananásu recepty od čitateľov

Pozrite si Vaše recepty na víno z ananásu. Zavrite oči a predstavte si ho! Exotické, typicky krásne voňavé ananásové víno je pýchou každého domáceho vinára. Je krížencom medzi juhoamerickým Sauvignon Blanc a talianským Pinot grigio. Prirodzená kyslo

prejsť na článok

Zázvorové víno

Domáce zázvorové víno je v domácnostiach menej obvyklé. Spravidla sa zázvor používa skôr do zmesi korenia na prípravu korenených vín. Zázvorové víno INGREDIENCIE recept na 1 liter vína 10 g zázvoru100 ml vody4 g kyseliny citrónovej0,16 g ži

prejsť na článok

Silvestrovské varené víno na cvičáku

31. decembra na silvestra v rámci bežného cvičáku o 9:00 hod. budeme pre členov a priateľov klubu variť naše legendárne varené víno s medom. Takže odporúčame prísť bez auta alebo si zobrať vodiča :-)

prejsť na článok

Žihľavové víno

Menej obvyklá pre prípravu vína je žihľava. Žihľavové víno sa pripravuje veľmi rýchlo a ľahko. Zbierajte len vrcholky žihľavy, pretože sú trošku sladšie ako zbytok rastliny. ZBER: jar jeseň (najlepšie sú mladé jarné lístky) Žihľavové víno I

prejsť na článok

3 koreniny na zvýšenie imunity v jesennom období

1. Kurkuma Korenina, ktorá je známa predovšetkým v indickej a ázijskej kuchyni. Kurkuma je žltohnedý prášok, ktorá ma preukázané antibakteriálne a antioxidačné účinky. Výborne vplýva na našu imunitu. Dokonca sú známe niektoré výskumy, ktoré kurkume pr

prejsť na článok