Menej obvyklá pre prípravu vína je žihľava. Žihľavové víno sa pripravuje veľmi rýchlo a ľahko. Zbierajte len vrcholky žihľavy, pretože sú trošku sladšie ako zbytok rastliny. ZBER: jar jeseň (najlepšie sú mladé jarné lístky) Žihľavové víno INGREDIENCIE recept na 5,5 litra vína 2 litre žihľavy4,5 litra vody1,7 kg cukru (pre sladké víno)2 citróny10 g roztlčeného zázvoruživná soľkvasinky Postup Žihľavu pred spracovaním prepláchnite studenou vodou a vysušte.Do hrnca vložte žihľavu, pridajte vodu, roztlčený zázvor, citrónovú kôru a varte na miernom ohni 50 minút.Stočte do kvasnej nádoby, pridajte cukor a miešajte kým sa rozpustí.Keď zmes vychladne, pridajte živnú soľ a vzklíčené kvasinky.Uzavrite kvasnú nádobu kvasným uzáverom a nechajte vykvasiť.Stočte víno do čistej nádoby a keď sa vyčistí, naplňte do fliaš. Tento recept na víno zo žihľavy pochádza z knihy (rok 2013). Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku. The post Žihľavové víno appeared first on DomaceVino.sk.
31. decembra na silvestra v rámci bežného cvičáku o 9:00 hod. budeme pre členov a priateľov klubu variť naše legendárne varené víno s medom. Takže odporúčame prísť bez auta alebo si zobrať vodiča :-)
prejsť na článokTu nájdete Vaše recepty na domáce víno zo zázvoru. Víno zo zázvoru so sušenými brusnicami Víno zo zázvoru INGREDIENCIE recept do 15l demižónu 450 g zázvoru (celý aj so šupkou)200 g sušených brusníc (prípadne slivky či hrozienka)10,5 l vody2,
prejsť na článokDomáce zázvorové víno je v domácnostiach menej obvyklé. Spravidla sa zázvor používa skôr do zmesi korenia na prípravu korenených vín. Zázvorové víno INGREDIENCIE recept na 1 liter vína 10 g zázvoru100 ml vody4 g kyseliny citrónovej0,16 g ži
prejsť na článokPozrite si Vaše recepty na víno z ananásu. Zavrite oči a predstavte si ho! Exotické, typicky krásne voňavé ananásové víno je pýchou každého domáceho vinára. Je krížencom medzi juhoamerickým Sauvignon Blanc a talianským Pinot grigio. Prirodzená kyslo
prejsť na článokKalendár vinára je pomôcka, aby ste sa stihli pripraviť na zber vybranej suroviny a stihli si vyrobiť domáce víno. Je tu pripravených niekoľko tabuliek podľa druhu suroviny (ovocie, zelenina, kvety, exotické ovocie, úžitkové suroviny a ostatné suroviny).
prejsť na článok