Mňa poslať samu na nákup potravín, tak sa pomaličky motkám pomedzi regály a zväčša nakúpim kopu nepotrebných vecí. Takto nejako som prišla k tomuto lístkovému cestu a už som sa videla, ako si na druhý deň vychutnávam tvarohovo-višňovú štrúdľu. Keďže sa jedná o sladké, nemusela som dlho premýšľať a už aj som sa hnala na začiatok obchodu k ovociu po zavárané višne. No čo, trochu sladkého ešte nikoho nezabilo. Ani jedna celá štrúdľa na osobu. Lebo som, samozrejme, zvrtla rovno dve, pre každého jednu. prísady: lístkové cesto1 hrudkovitý tvaroh3 vanilkové cukryzavárané višne2 vajcia postup: Štrúdľu pripravíme naozaj rýchlo, hlavne, pokiaľ máme už rovno vyvaľkané lístkové cesto. A to som ja mala, lebo nerada vaľkám. Rada sa vaľkám na gauči, ale to je tak všetko. Dobre, späť k receptu. Tvaroh vymiešame s jedným žĺtkom a dvomi vanilkovými cukrami. Komu by bol málo sladký, môže pridať kľudne viac. Na vyvaľkané cesto natrieme tvarohovú zmes a pridáme višne. Množstvo si určite podľa chuti, či chcete mať štrúdľu viac tvarohovú alebo ovocnú. Cesto na okrajoch potrieme rozšľahaným vajíčkom, zrolujeme a prenesieme na papierom vystlaný plech. Tam poprepichujeme povrchu vidličkou a potrieme celú štrúdľu vajíčkom. Ja som ešte vrch posypala vanilkovým cukrom, ktorý počas pečenia krásne zhnedol a potom křupal pod zubami. Pečieme na 150° cca polhodinku. komu by bolo cukru stále málo, posypte ešte práškovým » Dobrú chuť! The post tvarohovo-višňová štrúdľa appeared first on ňom ňom.
Potrebujeme: 1 ks štrúdľového cesta 150 g tuku 100 g mletých orechov 1 kg umytých a nastrúhaných jabĺk 200 g práškového cukru 0.5 balíčka škoricového cukru 100 g hrozienok žĺtok na potretie tuk na plech vanilkový cukor Príprava: Vytiahnuté alebo rozvaľka
Horúci cider, Bombardino, Hriatô, Tekutá štrúdľa, Vanilkový punč či ružový svařák
prejsť na článokNa prípravu budeme potrebovať : Cesto260 g hladkej múky + trochu na váľkanie1 vajíčko1 PL repkového oleja150 g bieleho jogurtuštipka soli1 žĺtko na potretiepráškový cukor na posypan
prejsť na článokVarenie – Recepty – Múčniky a dezerty Tvarohovo-jahodový krém s vanilkovou príchuťou. Ingrediencie: 1 balíček pudingu s jahodovou príchuťou 0,5 l mlieka 4 lyžica cukru 250 g mäkkého tvarohu 1 bal vanilínového cukru 100 g čerstvých jahôd Prípra
prejsť na článokJedlo na Slovensku: Pohľad do bohatej a tradičnej kuchyne Slovensko, malá krajina v srdci Európy, je domovom bohatej a rôznorodej kulinárskej scény. Ovplyvnená svojimi susedmi a vlastnou pestrou históriou, slovenská kuchyňa ponúka širokú škálu chutí a štý