tvarohovo-višňová štrúdľa

Mňa poslať samu na nákup potravín, tak sa pomaličky motkám pomedzi regály a zväčša nakúpim kopu nepotrebných vecí. Takto nejako som prišla k tomuto lístkovému cestu a už som sa videla, ako si na druhý deň vychutnávam tvarohovo-višňovú štrúdľu. Keďže sa jedná o sladké, nemusela som dlho premýšľať a už aj som sa hnala na začiatok obchodu k ovociu po zavárané višne. No čo, trochu sladkého ešte nikoho nezabilo. Ani jedna celá štrúdľa na osobu. Lebo som, samozrejme, zvrtla rovno dve, pre každého jednu. prísady: lístkové cesto1 hrudkovitý tvaroh3 vanilkové cukryzavárané višne2 vajcia postup: Štrúdľu pripravíme naozaj rýchlo, hlavne, pokiaľ máme už rovno vyvaľkané lístkové cesto. A to som ja mala, lebo nerada vaľkám. Rada sa vaľkám na gauči, ale to je tak všetko. Dobre, späť k receptu. Tvaroh vymiešame s jedným žĺtkom a dvomi vanilkovými cukrami. Komu by bol málo sladký, môže pridať kľudne viac. Na vyvaľkané cesto natrieme tvarohovú zmes a pridáme višne. Množstvo si určite podľa chuti, či chcete mať štrúdľu viac tvarohovú alebo ovocnú. Cesto na okrajoch potrieme rozšľahaným vajíčkom, zrolujeme a prenesieme na papierom vystlaný plech. Tam poprepichujeme povrchu vidličkou a potrieme celú štrúdľu vajíčkom. Ja som ešte vrch posypala vanilkovým cukrom, ktorý počas pečenia krásne zhnedol a potom křupal pod zubami. Pečieme na 150° cca polhodinku. komu by bolo cukru stále málo, posypte ešte práškovým » Dobrú chuť! The post tvarohovo-višňová štrúdľa appeared first on ňom ňom.

prejsť na článok

Domáca jablková štrúdľa

Potrebujeme: 1 ks štrúdľového cesta 150 g tuku 100 g mletých orechov 1 kg umytých a nastrúhaných jabĺk 200 g práškového cukru 0.5 balíčka škoricového cukru 100 g hrozienok žĺtok na potretie tuk na plech vanilkový cukor Príprava: Vytiahnuté alebo rozvaľka

prejsť na článok

Horúce alkoholické nápoje na zahriatie

Horúci cider, Bombardino, Hriatô, Tekutá štrúdľa, Vanilkový punč či ružový svařák

prejsť na článok

Jablková štrúdľa so šodó

Na prípravu budeme potrebovať : Cesto260 g hladkej múky + trochu na váľkanie1 vajíčko1 PL repkového oleja150 g bieleho jogurtuštipka soli1 žĺtko na potretiepráškový cukor na posypan

prejsť na článok

Jahodové pokušenie

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Tvarohovo-jahodový krém s vanilkovou príchuťou. Ingrediencie: 1 balíček pudingu s jahodovou príchuťou 0,5 l mlieka 4 lyžica cukru 250 g mäkkého tvarohu 1 bal vanilínového cukru 100 g čerstvých jahôd Prípra

prejsť na článok

Jedlo na Slovensku: Pohľad do bohatej a tradičnej kuchyne

Jedlo na Slovensku: Pohľad do bohatej a tradičnej kuchyne Slovensko, malá krajina v srdci Európy, je domovom bohatej a rôznorodej kulinárskej scény. Ovplyvnená svojimi susedmi a vlastnou pestrou históriou, slovenská kuchyňa ponúka širokú škálu chutí a štý

prejsť na článok