ňom ňom » chutný slovenský foodblog

ňom ňom » foodblog, čo vám zachutí. Nájdete tu osvedčené klasiky, ako je pravá česká sviečková, ale tiež tipy na skvelý nedeľný brunch. Že neviete, čo to je? Tak hor sa na môj blog.

prejsť na web

losos s cesnakovo-citrónovým maslom

Keď niekedy neviem, čo navariť, losos býva taká poistka. Fancy jedlo, ktoré dobre chutí a navyše je zdravé. Vymyslela som si toto parádne cesnakovo-citrónové maslo a podávala som lososa s opečenými zemiakovým plátkami a jednoduchým šalátom z baby špenátu.

prejsť na článok

tiramisu

Plánovali ste ísť toto leto do Talianska? Ja tiež, ale to sa nám, pravdepodobne, nesplní. Spravte si Taliansko doma s týmto výborným dezertom. Príprava tiramisu nie je vôbec náročná a je vhodný aj pre tých, čo sladké veľmi nemusia. Nie je presladený a ešt

prejsť na článok

steak na rozmaríne

Dnes som konečne dosiahla správne prepečenie steaku. Teda správne podľa nás. Aby nebol krvavý, ale uprostred predsa ružový a šťavnatý. Na dochutenie som použila len pár surovín, aby som nechala vyniknúť výbornú chuť mäska. prísady: rib eye steak50 g

prejsť na článok

domáce rezance s tvarohom

Ďalšia sobota, ktorá sa nesie v znamení jedál môjho detstva. Domáce rezance s tvarohom boli jedny z mojich najobľúbenejších jedál, čo sa dodnes nezmenilo. Nerobila som ich už dlhšie a tak som ich od radosti spravila toľko, že ostanú ešte na dve porcie pre

prejsť na článok

pečené kura so žemľovou plnkou

V utorok som sa rozhodla upiecť nedeľnú klasiku (noačo), pečené kura so žemľovou plnkou. Takto pripravenú kurčačinu (ako hovoria v jednom nemenovanom mestečku) som nejedla snáď storočie a pretože som si chcela trochu oddýchnuť od varenia, upiekla som kura

prejsť na článok

pirohy so slivkovým lekvárom

Keď som bola malá, nebola sobota bez múčneho jedla. Jedným z mojich obľúbených jedál boli pirohy so slivkovým lekvárom. Pokiaľ trafíte správnu konzistenciu cesta, je ich príprava naozaj jednoduchá. Naplniť sa dajú naozaj hocičím, v slanej verzii napríklad

prejsť na článok

langoše

Obľúbený slovenský streetfood langoše som sa chystala spraviť na obed. Všetky prísady nachystané, okrem takej drobnosti, mlieka. Zistila som to príliš neskoro, a tak som musela počkať na Milana, keď sa vráti z práce aj s kúpeným mliekom. Ideálna ľahká v

prejsť na článok

tvarohovo-višňová štrúdľa

Mňa poslať samu na nákup potravín, tak sa pomaličky motkám pomedzi regály a zväčša nakúpim kopu nepotrebných vecí. Takto nejako som prišla k tomuto lístkovému cestu a už som sa videla, ako si na druhý deň vychutnávam tvarohovo-višňovú štrúdľu. Keďže sa je

prejsť na článok

kôprová omáčka

Kôprovú omáčku som naposledy jedla, myslím, na základnej škole a pri príprave som sa pristihla, že úplne neviem, ako má správne chutiť. Našťastie, všetko vyriešilo pridanie kôpru (nečakané), ktorý tam išiel až na samom konci. To ma zmiatlo no, chýbala mi

prejsť na článok

hovädzí vývar

Možno sa pýtate, prečo tu dávam takú jednoduchú polievku, ako je hovädzí vývar. Pravdupovediac, úplne jednoduché to nie je. Všetci pripravujeme vývar takmer rovnako, no každý jeden má svojskú chuť. O ten môj sa chcem podeliť, lebo som konečne našla správn

prejsť na článok