To, čo dáme na tanier, musí byť hygienicky nezávadné

Dane a poplatky platíme všetci, pokuty sa takisto mnohým z nás z času na čas nevyhnú, hlavne ak nesplníme podmienky alebo nedodržiavame literu zákona. Prísne sa pokutujú nedostatky v dodržiavaní hygienických opatrení, svoje o tom vedia hlavne predajcovia či producenti potravinárskych výrobkov. Pri ich výrobe či pestovaní totiž ide o zdravie a životy ľudí. Každá nová prevádzka, ktorá sa venuje produkcii potravinárskych výrobkov a surovín je pod prísnym dohľadom pracovníkov z rezortu hygieny, aby boli dodržané všetky požadované podmienky pre styk potravín napríklad s plastovými prepravkami. Ovocie a zelenina sa skladujú a transportujú v prepravkách z plastu, ktorý nepredstavuje žiadne zdravotné riziko. Prepravky spoločnosti Schoeller Allibert všetkým normám vyhovujú, používajú sa opakovane a sú vhodné na ručnú aj automatizovanú manipuláciu. Stohovateľnosť, a tým pádom aj úspora priestoru pri skladovaní pomáhajú šetriť plastove prepravky na zeleninu náklady a zvyšujú efektivitu práce. Suroviny či ovocie alebo zeleninu je možné uložiť do veľkoobjemových boxov, ktoré sa vyznačujú vysokou nosnosťou a ide o boxy typu Maxilog či BigBox. Názov Maximus nesú ventilované boxy, a tie sa predávajú najčastejšie. Praktický rozmer a skladovanie formou stohov či zasúvacie debničky na zeleninu sú vyrobené z kvalitného plastu, majú dlhú životnosť a sú veľmi ľahko udržiavateľné. Navyše, celý sortiment prepraviek na zeleninu je kompatibilný s plastovými paletami. Spoločnosť sa výrobe týchto prepraviek venuje už vyše 40 rokov, okrem nich dodáva poľnohospodárom najrozličnejšie typy obalov, pre malobchod až po prepravcov. Výhody, ktorými sa môže firma pochváliť, hovoria samy za seba, prepravky: -dokážu vyrobiť na mieru aj v štandardných rozmeroch -majú pevnú hmotnosť -pri doprave a skladovaní šetria miesto -majú certifikát pre styk s potravinami, sú hygienické, pevné a kvalitné -odolávajú aj nepriazni počasia -vyrábajú sa s oblými hranami a priedušnými stenami, aby zelenina vydržala čerstvá Článek To, čo dáme na tanier, musí byť hygienicky nezávadné se nejdříve objevil na Kosma.

  • Web: Kosma
  • Aktualizované: 13.11.2023
prejsť na článok

Potraviny z poľa priamo na tanier

Návrh zákona ktorý implementuje stratégiu Farm to Fork ... čítať viac The post Potraviny z poľa priamo na tanier first appeared on ionmagazin.

prejsť na článok

Studená polievka z hydinového vývaru

Varenie - Recepty – Polievky Ideálna polievka pre horúce letné dni. Zbytočne nezohrieva, skôr osvieži a dodá potrebné tekutiny. Ingrediencie: 1,5 l slepačieho vývaru 100 g uvareného mäsa zo sliepky 80 g vareného alebo konzervovaného hrášku soľ P

prejsť na článok

pirohy so slivkovým lekvárom

Keď som bola malá, nebola sobota bez múčneho jedla. Jedným z mojich obľúbených jedál boli pirohy so slivkovým lekvárom. Pokiaľ trafíte správnu konzistenciu cesta, je ich príprava naozaj jednoduchá. Naplniť sa dajú naozaj hocičím, v slanej verzii napríklad

prejsť na článok

Plastové bedničky na ovocie a zeleninu a ich využitie

Plastové bedničky a zeleninu Schoellerallibert a ovoce sa v tomto odvetví veľmi frekventovane využívajú. Sú neodmysliteľnou súčasťou tohto priemyslu. Nie je, ale jedno aké pomôcky používame, musíme klásť dostatočný dôraz aj na pomôcky takéhoto typu ako sú

prejsť na článok

Kozí syr. Cvikla. Cuketa. Šalát. Bylinky.

Je jasné, že matky majú skvelý time-management. Počas spánku bábätka chcú stihnúť čo najviac. Všetky činnosti, ktoré sa ťažko robia, keď je bábo hore. Napríklad kontinuálne sa povenovať sebe. Môj dnešný čas som využila takto: 30 minút cvičenie podľa su

prejsť na článok