Štúdia zistila, že nabíjačky na pouličných lampách sú riešením s najnižším obsahom uhlíka

Pouličné nabíjanie sa považuje za najpravdepodobnejšie riešenie dilemy mestských vodičov, ktorí si nemôžu inštalovať nabíjačky vo svojich domovoch. Streetside nabíjačky sa dodávajú v mnohých konfiguráciách, ale možno najzaujímavejšia, o ktorej sme počuli, je nabíjačka, ktorú je možné nainštalovať do existujúcich stĺpov verejného osvetlenia. Znie to ako dobrý nápad z niekoľkých dôvodov – žiadny ďalší neporiadok na ulici, žiadne pohyblivé časti, nie je potrebné spúšťať nové elektrické služby. Dnes vo svete súťaží niekoľko spoločností a spoločnosti sú v prevádzke v Londýne, New Yorku, Kansas City a španielskej Valencii. Tu je ďalší dôvod, prečo si obľúbiť lampový stĺp: podľa novej štúdie môže byť uhlíková stopa pri výrobe a inštalácii nabíjačky lampy až o 88 % nižšia ako pri samostatnom nabíjacom stĺpe. Štúdiu „Analýza zabudovaného uhlíka v pouličných rezidenčných nabíjacích staniciach EV“ zadal britský operátor nabíjania stĺpov ChargeLight a vykonal ju Sustainability Analytics. Jeho cieľom je kvantifikovať, o koľko emisií uhlíka by sa znížiť nasadením nabíjačiek pre lampy namiesto konvenčných nabíjacích stĺpikov. Autori poznamenávajú, že v Spojenom kráľovstve je najmenej 300 000 stĺpov verejného osvetlenia vhodných na dodatočnú montáž na účely nabíjania. Záver štúdie, že nabíjačky pre lampy obsahujú menej uhlíka, pretože premieňajú existujúce zdroje infraštruktúry so zdravým rozumom. Pri správnom vykonaní by pridanie nabíjačky k existujúcemu stĺpiku malo určite vyžadovať menej materiálu, menej času a menej problémov – to všetko sa premieta do emisií. „Požiadavky na zdroje pre nové nabíjacie piliere sú oveľa vyššie ako pri použití existujúcich zdrojov elektrickej energie na ulici, takže nie je prekvapením, že budovanie nových pilierov spôsobí viac emisií uhlíka,“ povedal Henry le Fleming, zakladateľ spoločnosti Sustainability Analytics. Všetko má environmentálnu stopu a tí, ktorí nasadzujú EVSE, často diskutujú o ekologickosti elektriny, ktorú budú ich nabíjačky využívať. Zriedka, ak vôbec, však počujeme o relatívnych uhlíkových stopách alternatívnych typov hardvéru. ChargeLight by uvítal, keby vládne agentúry považovali uhlík za kritérium pri rozhodovaní o financovaní infraštruktúry nabíjania. „Táto štúdia ukazuje nielen to, že nabíjanie na lampách je zďaleka najnižším uhlíkovým riešením pre pouličnú nabíjaciu infraštruktúru, ale tiež zdôrazňuje, prečo by mal byť obsahujúci uhlík oveľa vyššou prioritou pre vládne financujúce orgány a podnikové subjekty pri výbere technologických riešení. “ povedal generálny riaditeľ ChargeLight Tom Pakenham. The post Štúdia zistila, že nabíjačky na pouličných lampách sú riešením s najnižším obsahom uhlíka appeared first on evchargerforhome.eu.

prejsť na článok

Najzdravšie mäso - králičie mäso

Chutné, zdravé, ľahko stráviteľné, s nízkym obsahom tuku a takmer najnižším obsahom cholesterolu. V našich kuchyniach skôr vzácnosťou, no v zahraničí obľúbená delikatesa. Hovoríme o králičom mäse.

prejsť na článok

Kohútiková voda obsahuje plastová vlákna, zistila štúdia.

Plastová vlákna v kohútikovej vode. Znepokojujúce zistenie. Čítajte tu. Článek Kohútiková voda obsahuje plastová vlákna, zistila štúdia. se nejdříve objevil na FONTANA WATERCOOLERS.

prejsť na článok

Zbohom oceány! Štúdia zistila, že ekosystémy smerujú k vážnemu kolapsu

Dali by ste si mahi mahi? Alebo nejakú inú morskú príšerku? Možno už nestihnete. Nová štúdia časopisu PNAS hovorí, že morské pochutiny sa už čoskoro môžu stať minulosťou.

prejsť na článok

Inštalácia nabíjacej stanice Beny

Inštalačná príručka nabíjačky BENY EV spodná kabeláž Inštalačná príručka nabíjačky BENY EV – zapojenie horného vstupu The post Inštalácia nabíjacej stanice Beny appeared first on evchargerforhome.eu.

prejsť na článok

Vitamin C

Viaceré vedecké štúdie potvrdzujú, že vitamín C je silný antioxidant, ktorý môže posilňovať prirodzenú obranyschopnosť tela. Podľa Healthline môže konzumácia väčšieho množstva vitamínu C zvýšiť hladinu antioxidantov v krvi až o 30 %. Jeho antioxidačná akt

prejsť na článok