Čaj definujeme ako teplý nápoj, ktorý sa pripravuje zalievaním sušených čajových listov horúcou vodou. Tieto listy pochádzajú z rastliny s názvom Camellia sinensis. Existuje viacero druhov čaju, vrátane čierneho čaju, zeleného čaju, oolongu, bieleho čaju a pu-erhu. Čaj sa často pije pre svoje povzbudzujúce účinky a rôzne chuťové a aromatické vlastnosti. Dlhé a bohaté pozadie [] Zdroj
Či už je vašou dennou rutinou dať si šálku čaju ráno, napoludnie, alebo upokojujúci hrnček čaju pred spaním, tu je návod, ako si ho správne pripraviť a vychutnať si tak každý dúšok najlepšie, ako je to len možné.
prejsť na článokOolong čín. Wu Long Cha je čaj, ktorý sa mierou oxidácie nachádza niekde medzi zeleným a čiernym čajom. Nazýva sa tiež polozeleným. Lístky čajovníka sa po zbere nechajú zavädnúť, zoxidovať do požadovaného stupňa a po vytriedení sa hnetú a pečú. Hnetenie
prejsť na článokHistória výrobkov z medu je taká dlhá, ako dlho poznal človek med, múku a oheň. Med bol jediným sladidlom po dlhé stáročia a pečivo z neho jedinou sladkosťou. Až oveľa neskôr, s rozvojom výroby cukru, ktorý priniesol lacnejšie produkty cukrovinkárov, sa m
prejsť na článokČervený čaj čín. Hong Cha v Európe tiež čierny, sa zjednodušene povedané vyrába buď celolistový, alebo lámaný. Postup výroby celolistového čierneho čaju je zčasti podobný ako pri zelenom čaji. Podstatný rozdiel nastáva po zavädnutí lístkov, kedy sa oxidá
prejsť na článok