Obchod s čajom a čajovým príslušenstvom. Priamy dovoz čaju a čajového príslušenstva z krajín pôvodu. Ponuka kvalitného pravého sypaného čaju a prezentácia čajovej kultúry a zvyklostí.
Pre dnešný svet objavil čaj, už skoro pred 5000 rokmi, Božský Oráč (čín. Shen Nong). Tiež ľudí naučil obrábať pôdu a používať rastliny ako liečivá. Bol jedným z troch legendárnych cisárov a je považovaný za zakladateľa tradičnej čínskej medicíny. Často vy
Obchod s čajom a čajovým príslušenstvom Prezentácia čajovej kultúry a zvyklostí Pravý čaj / keramika / byliny Denne otvorený obchod s čajom, exotickými bylinami, kávou, čajovým príslušenstvom a keramikou. V našej čajovni sa dá každý nami predávaný produ
Základné pravidlo prípravy čaju je, že žiadne pravidlá neexistujú a každý si pripravuje čaj podľa svojej chuti a vkusu. V každom prípade je však možné usmerniť a odporučiť určité postupy, ako si ten-ktorý čaj najlepšie, respektíve najefektívnejšie priprav
Predaj pueru Puer patrí do kategórie tmavého čaju a rozoznávame pri ňom dva druhy: svetlý (čín. Sheng) a tmavý (čín. Shu). Pri oboch je zo začiatku postup spracovania rovnaký: zavädnutie, zastavenie oxidácie teplom a dosušenie. Od tohto bodu sa postup ďal
Predaj zeleneho čaju Zelený čaj čín. Lu Cha. Lístky čajovníka určeného na výrobu zeleného čaju sa po zbere nechajú najprv zavädnúť, potom sa vystavia vysokej teplote najčastejšie buď na kovovej panvici, alebo prostredníctvom vodnej pary, čoho dôsledkom j
Predaj žltého čaju Žltý čaj čín. Huang Cha. Žltý čaj sa získava podobne ako čaj zelený, avšak po tepelnom spracovaní sa lístky v malých dávkach zabalia do vlhkej textílie a nechajú sa krátku dobu takto zrieť. Čaj tak získa špecifickú chuť a vôňu. Jediným
Tmavý čaj čín. Hei Cha. Kategória tmavého čaju zahŕňa veľké množstvo rôznych druhov z rôznych oblastí. Všetky typy však spája dodatočná fermentácia, ktorou sa premieňajú látky obsiahnuté v čajových lístkoch zodpovedné za chuťové, aromatické a liečivé vla
Oolong čín. Wu Long Cha je čaj, ktorý sa mierou oxidácie nachádza niekde medzi zeleným a čiernym čajom. Nazýva sa tiež polozeleným. Lístky čajovníka sa po zbere nechajú zavädnúť, zoxidovať do požadovaného stupňa a po vytriedení sa hnetú a pečú. Hnetenie
Červený čaj čín. Hong Cha v Európe tiež čierny, sa zjednodušene povedané vyrába buď celolistový, alebo lámaný. Postup výroby celolistového čierneho čaju je zčasti podobný ako pri zelenom čaji. Podstatný rozdiel nastáva po zavädnutí lístkov, kedy sa oxidá
Shi Kun Mu Classic Tea Culture je značka, pod ktorou produkuje čaj a šíri čajovú kultúru pán menom Shi Kun Mu. Kladie dôraz na tradičné postupy spracovania, čistý ekologicky pestovaný čaj a udržateľné pestovanie čajovníkov s ohľadom na prírodu a ľudí, kt