Medovníčky- história, cesto a zaujímavosti

História výrobkov z medu je taká dlhá, ako dlho poznal človek med, múku a oheň. Med bol jediným sladidlom po dlhé stáročia a pečivo z neho jedinou sladkosťou. Až oveľa neskôr, s rozvojom výroby cukru, ktorý priniesol lacnejšie produkty cukrovinkárov, sa m

prejsť na článok

Pečieme chutné medovníčky

Vianoce nám už pomaly klopú na dvere a vy ešte stále nemáte napečené medovníčky? Veď čo by to boli za sviatky bez medovníčkov. Tak poďte si teda s nami spoločne upiecť vynikajúce špaldové medovníčky.

prejsť na článok

Slané pečivo

Múku, tuk, šľahačkovú smotanu a soľ zamiešame a vypracujeme cesto. Cesto odložíme do chladničky, najlepšie do druhého dňa. Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme rôzne tvary, ktoré natrieme vajcom,...

prejsť na článok

Slivkový koláč s posýpkou

Toto kysnuté cesto je veľmi jednoduché, je to liate kysnuté cesto. Nemusíte ho spracovávať rukami na doske ani vaľkať.    

prejsť na článok

Makové koláčiky z lístkového cesta

Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrajujeme štvorce. Mak pomelieme, zmiešame s cukrom, citrónovou šťavou a trochou prevarenej vody. Plnku dme na cesto zvinieme na na rožteky alebo vyformujeme buchtičky,...

prejsť na článok

História

Príspevok História je zobrazený ako prvý na Radiátory KORAD.

prejsť na článok