Slovenské špagety Bolognese

Všetci dobre poznáme špagety bolognese, ktoré pochádzajú z Talianska a sú veľmi obľúbené. Originálny recept je však trošku iný ako Vám dnes prinášame my, zvolili sme “slovenskú” verziu týchto špagiet, ktorá je o dosť jednoduchšia na prípravu. Pôvodný recept pozostáva z čerstvej zeleniny ako je mrkva, petržlen a paradajky. Na tento recept budete potrebovať nás kvalitný domáci paradajkový pretlak Dvory. Jeho chuť je na nerozoznanie od čerstvých paradajok, nakoľko na výrobu 1 kg pretlaku sa použije až 7 kg čerstvých paradajok. Ingrediencie: 1 šalotkaOlej2 strúčiky cesnaku500g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo morčacie)Koreniny: mleté čierne korenie, oregano, bazalka, soľ, korenie na bolonské špagety2x paradajkový pretlak DvoryUvarené špagetyNastrúhaný parmezán Príprava: Cibuľu nakrájame na malé kúsky a opražíme ju do zlatista na olejiPridáme mleté mäso, čierne mleté korenie a soľ a mäso opražímeNásledne mäso zalejeme dvomi paradajkovými pretlakmi DvoryPridáme korenie na bolonské špagety, oregano, bazalku a ak je to potrebné, tak aj soľVšetko spolu varíme, kým nie je mäso mäkké Medzitým si uvaríme špagety, ktoré by mali byť al dentePo uvarení omáčky pridáme do odstaveného ešte trochu bazalky Bolonské špagety servírujeme na plytký tanier. Na vrch pridáme nastrúhaný parmezán podľa chuti. Dozdobiť ich môžeme ešte listom čerstvej bazalky. Dobrú chuť. Tento jednoduchý recept zvládne každý, dokonca aj začiatočník. Náš paradajkový pretlak Dvory zaručí lahodnú chuť bolonských špagiet. The post Slovenské špagety Bolognese appeared first on Pretlak Dvory.

prejsť na článok

Bolonské špagety

 Čo potrebujeme: Postup: 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1 mrkva 1x lahôdkové tofu rajčinové pyré 70 g 3 rajčiny 2 dcl vývaru 1 PL repkového oleja 1 ČL cukru soľ – podľa chuti tymián bobkový list oregáno muškátový orech špagety Mrkvu s cibuľou pokrájanú na dr

prejsť na článok

Špagety s hráškovým pestom

Špagety s hráškovým pestom Milujem jarné raňajky aj obedy. A vlastne aj tie letné Všetko krásne vonia, čerstvá zeleninka na tanieri, to je jedna radosť. Od malička som milovala zelený hrášok. U nás doma ho okrem môjho muža jeme všetci. V týchto cestoviná

prejsť na článok

Je slovenské naozaj slovenské?

Obchodné reťazce sa v poslednú dobu tvária, ako dávajú na pulty slovenské výrobky. V televízii v Čechách aj na Slovensku je spustená marketingová kampaň, ktorá sa snaží obyvateľov presvedčiť o "regionálnych produktoch" v nadnárodných obchodných reťazcoch.

prejsť na článok

Spravte tyčinkové metličky na párty

Tieto čarodejnícke metly určite vyčarujú úsmev na tvári na haloweenskej party. Zostavujú sa rýchlo a vyžadujú iba dve ingrediencie: strúhané cestoviny a tyčinky. Servírujte k vašim obľúbeným pikantným omáčkam, alebo ich opláchnite maslom a posypte škorico

prejsť na článok

Bolonské špagety

Bolonskú omáčku môžeme použiť na akékoľvek cestoviny ktoré máme radi. Môžeme ju uvariť aj deň dopredu a odložiť do chladničky, alebo zamraziť.

prejsť na článok