Recept: Vyprážaný karfiól vo vínnom cestíčku s citrónovou majonézou

Počet porcií 4 porcie Čas prípravy 60 minút Náročnosť prípravy jednoduchá Ingrediencie: PL – polievková lyžica ČL – čajová lyžica Vyprážaný karfiól 1 ks stredne veľký karfiól 100 g hladá múka 1/2 ČL kypriaci prášok 100 ml suché biele víno 400 ml rastlinného oleja na vyprážanie soľ citrón na podávanie Majonéza 100 ml kvalitnej majonézy 1-2 strúžky cesnaku 1/2 PL nastrúhanej citrónovej kôry soľ a čerstvo namleté čierne korenie nasekaný čerstvý kôpor Zdroj: fresh.iprima.cz POSTUP Zabudnite na mastnú hotovku z krčmy, toto je zimná lahôdka par excellence. Vegetariáni vás budú milovať, mäsomilci zaspomínajú na svoje detstvo.  1. Karfiól umyte, zbavte listov a nakrájajte (i s hlúbom) na 1 cm hrubé plátky. Poukladajte ich vedľa seba do panvice, zalejte do polovice vodou, zľahka osoľte, priklopte a duste do polomäkka asi 1-2 minúty z každej strany. Vyberte ich a nechajte odkvapkať. Rovnakým spôsobom poduste všetky plátky karfiolu. 2. Múku premiešajte s kypriacim práškom a štipkou soli a vyšľahajte vidličkou s vínom. 3. Do hrnca nalejte olej aspoň do výšky 5 cm a rozohrejte ho. Plátky karfiolu ponorte do cestíčka, nechajte zľahka odkvapkať a usmažte v rozpálenom oleji na strednom stupni dozlatista, trvá to asi 3-4 minúty z každej strany. 4. Vypražený karfiol vyberte, položte na papierovú utierku a nechajte do nej vsiaknuť prebytočný tuk. 5. Majonézu premiešajte s citrónovou kôrou. Cesnak ošúpeme, vylisujte do majonézy, dochuťte soľou a korením, premiešajte a posypte kôprom. 6. Obaľovaný karfiol podávajte horúci s majonézou a plátkami citróna. Užite si to! Dobrú chuť. ODPORÚČAME K VÍNAM The post Recept: Vyprážaný karfiól vo vínnom cestíčku s citrónovou majonézou appeared first on regioWine.

prejsť na článok

RECEPT na večeru: karfiol s nízkym obsahom sacharidov

Krátkodobé zapečenie karfiolu na veľmi vysokej teplote (gratinovanie). 

prejsť na článok

Zázvorové víno

Domáce zázvorové víno je v domácnostiach menej obvyklé. Spravidla sa zázvor používa skôr do zmesi korenia na prípravu korenených vín. Zázvorové víno INGREDIENCIE recept na 1 liter vína 10 g zázvoru100 ml vody4 g kyseliny citrónovej0,16 g ži

prejsť na článok

Dalgona cukríky recept, ako si doma vyrobiť dalgona cukríky len z 2 ingrediencií

V Kórei akoby sa mech roztrhol s dalgona receptami. Po dalgona káve, máme pre vás recept na dalgona cukríky. Vyrobíte ich len z 2 surovín cukru a štipky sódy. Cukor jednoducho roztopíte a pridáte sódu. Tá sa postará o zmenu farby, ktorá vyzerá ako káva.

prejsť na článok

Bezlepkové punčové rezy recept, ako pripraviť punčový rez bez múky pre celiatikov

Ak ste si mysleli, že sa punčové rezy nedajú pripraviť bez múky pre celiatikov, tento video-recept to určite napraví. Pozrite si návod, ako pomocou LianaVIT upiecť bezlepkové punčové rezy. Tie navyše obsahujú vitamíny B, C a E, sú s prírodnými príchuťami

prejsť na článok

Žihľavové víno

Menej obvyklá pre prípravu vína je žihľava. Žihľavové víno sa pripravuje veľmi rýchlo a ľahko. Zbierajte len vrcholky žihľavy, pretože sú trošku sladšie ako zbytok rastliny. ZBER: jar jeseň (najlepšie sú mladé jarné lístky) Žihľavové víno I

prejsť na článok