Projekt regioWine.sk je jedinečný portál prinášajúci kvalitné vína priamo z našich regiónov. Produkty odporúčané vrcholovými degustátormi a someliérmi.
Radíte sa k skúseným milovníkom vína alebo by ste sa nimi radi stali? Potom by ste mali celkom určite vedieť, že vychutnať si kvalitné víno nie je len o tom, že fľašu so svojím obľúbeným mokom odzátkujete a nalejete do pohárov. Ak víno, ktoré sa chystáte
Ak sa kohokoľvek vo vašom okolí spýtate, či už pil Chardonnay, odpoveď bude zrejme áno. Chardonnay patrí k najobľúbenejším vínam nielen v našom zemepisnom pásme. Zaujíma vás, prečo je tomu tak? Zhrnuli sme pre vás 5 dôvodov, prečo si Chardonnay zamilovať,
Máte radi legendy? Ak navyše obľubujete vínne skvosty, ktoré sa ukrývajú v neprebádaných vinárstvach z vášho regiónu, možno vo vás nasledujúci článok prebudí záujem preskúmať históriu okolo vinohradov a vinohradníctva o čosi hlbšie. Zistite spolu s nami,
V našich článkoch často radíme, ako vybrať víno k určitému jedlu alebo udalosti. Viete však, do akých pohárov víno naliať? K bohatej ponuke vín patrí aj bohatá ponuka pohárov. V nasledujúcich riadkoch vám poradíme, ako rozlíšiť poháre na červené víno a p
Máte svoje obľúbené víno? Alebo stále premýšľate nad tým, aké víno vyskúšať, aby ste svojho favorita našli? Máme pre vás tip. V máji je ten správny čas vyskúšať vína odrody Sauvignon Blanc. V nasledujúcom článku sa dozviete prečo. Vedeli ste, že vždy pr
Ochutnali ste už šampanské? Väčšina z vás zrejme odpovie áno. Máme však na mysli skutočné šampanské… Tak ako nie je každá lieskovo-oriešková nátierka nuttelou, tak ani každé víno zlatistej farby s bublinkami nie je šampanské. Pozrite sa spolu s nami na tr
Každý dobrý vinár vie, že cesta za kvalitným vínom začína vo vinohrade. Pestujete vinič hroznorodý pre vlastnú spotrebu na záhradke alebo ste si založili vlastný vinohrad? V tom prípade vás na jar čaká jedna dôležitá povinnosť. Rez viniča. Čo treba pri r
Ak si objednáte klasický vínny strik, napríklad v reštaurácii alebo bare, mal by vám čašník podľa správnosti priniesť zvlášť víno a zvlášť tekutinu, s ktorou ho budete miešať. Alternatívou je, ak sa vás opýta v akom pomere ho chcete nariediť. V súčasnosti
Počet porcií 4 porcie Čas prípravy 60 minút Náročnosť prípravy jednoduchá Ingrediencie: PL – polievková lyžica ČL – čajová lyžica Vyprážaný karfiól 1 ks stredne veľký karfiól 100 g hladá múka 1/2 ČL kypriaci prášok 100 ml suché