VEĽKÉ VÍNA malých vinárov priamo z regiónov Slovenska | regioWine.sk

Projekt regioWine.sk je jedinečný portál prinášajúci kvalitné vína priamo z našich regiónov. Produkty odporúčané vrcholovými degustátormi a someliérmi.

prejsť na web

Ako si dokonale vychutnať staršie kvalitné víno? Predstavujeme Slow wine Pourer, prevzdušňovač (aerator) a dekantér na víno

Radíte sa k skúseným milovníkom vína alebo by ste sa nimi radi stali? Potom by ste mali celkom určite vedieť, že vychutnať si kvalitné víno nie je len o tom, že fľašu so svojím obľúbeným mokom odzátkujete a nalejete do pohárov.  Ak víno, ktoré sa chystáte

prejsť na článok

5 dôvodov, prečo milovať Chardonnay

Ak sa kohokoľvek vo vašom okolí spýtate, či už pil Chardonnay, odpoveď bude zrejme áno. Chardonnay patrí k najobľúbenejším vínam nielen v našom zemepisnom pásme. Zaujíma vás, prečo je tomu tak? Zhrnuli sme pre vás 5 dôvodov, prečo si Chardonnay zamilovať,

prejsť na článok

Sv. Urban – patrón, ktorý stráži vinohrad

Máte radi legendy? Ak navyše obľubujete vínne skvosty, ktoré sa ukrývajú v neprebádaných vinárstvach z vášho regiónu, možno vo vás nasledujúci článok prebudí záujem preskúmať históriu okolo vinohradov a vinohradníctva o čosi hlbšie.  Zistite spolu s nami,

prejsť na článok

Aké poháre na víno vybrať, keď si neviete rady?

V našich článkoch často radíme, ako vybrať víno k určitému jedlu alebo udalosti. Viete však, do akých pohárov víno naliať?  K bohatej ponuke vín patrí aj bohatá ponuka pohárov. V nasledujúcich riadkoch vám poradíme, ako rozlíšiť poháre na červené víno a p

prejsť na článok

Aké víno ochutnať v máji? Inšpirujte sa Medzinárodným dňom odrody Sauvignon Blanc

Máte svoje obľúbené víno? Alebo stále premýšľate nad tým, aké víno vyskúšať, aby ste svojho favorita našli? Máme pre vás tip. V máji je ten správny čas vyskúšať vína odrody Sauvignon Blanc. V nasledujúcom článku sa dozviete prečo. Vedeli ste, že vždy pr

prejsť na článok

Ako sa vyrába šampanské? Spoznajte Méthode Champenoise a jej tajomstvo

Ochutnali ste už šampanské? Väčšina z vás zrejme odpovie áno. Máme však na mysli skutočné šampanské… Tak ako nie je každá lieskovo-oriešková nátierka nuttelou, tak ani každé víno zlatistej farby s bublinkami nie je šampanské. Pozrite sa spolu s nami na tr

prejsť na článok

Jar vo vinohrade. Na čo nezabudnúť alebo ako správne rezať vinič?

Každý dobrý vinár vie, že cesta za kvalitným vínom začína vo vinohrade. Pestujete vinič hroznorodý pre vlastnú spotrebu na záhradke alebo ste si založili vlastný vinohrad? V tom prípade vás na jar čaká jedna dôležitá povinnosť. Rez viniča. Čo treba pri r

prejsť na článok

Sóda alebo minerálka? Ako správne pripraviť vínny strik

Ak si objednáte klasický vínny strik, napríklad v reštaurácii alebo bare, mal by vám čašník podľa správnosti priniesť zvlášť víno a zvlášť tekutinu, s ktorou ho budete miešať. Alternatívou je, ak sa vás opýta v akom pomere ho chcete nariediť. V súčasnosti

prejsť na článok

Recept: Vyprážaný karfiól vo vínnom cestíčku s citrónovou majonézou

Počet porcií 4 porcie Čas prípravy 60 minút Náročnosť prípravy jednoduchá Ingrediencie: PL – polievková lyžica ČL – čajová lyžica Vyprážaný karfiól 1 ks stredne veľký karfiól 100 g hladá múka 1/2 ČL kypriaci prášok 100 ml suché

prejsť na článok