Prečo sú dôležité vitamíny?

Vyvážená strava bohatá na všetky dôležité vitamíny a minerály je základom zdravej životosprávy. Vyskytujú sa však aj také situácie, kedy telo potrebuje viac, než dokáže prijať z potravy. Stres v práci, zhon okolo domácnosti, prudké zmeny počasia či fyzické preťaženie organizmu – to všetko sú faktory, ktoré môžu navodiť pocit vyčerpanosti a oslabenie imunity. Organizmus je potom viac náchylný na infekcie a rôzne choroby. Vtedy je vhodné siahnuť po kvalitných výživových doplnkoch, ktoré sú vyvinuté tak, aby rýchlo a efektívne doplnili do tela chýbajúce látky. V našom sortimente vám ponúkame vitamíny a výživové doplnky obsahujúce kombinácie minerálov od značky GAL a BioCo, ktoré poskytujú ideálnu podporu organizmu pri konkrétnych, bežne sa vyskytujúcich symptómoch. Jarná očistná kúra Pomaly sa dlho očakávaná jar, obdobie transformácie a obnovy prichádza. Je to  veľká príležitosť pre nás, aby sme osviežili svoje telá a duše, aby sme mohli byť znova naladení a vyvážení namiesto jarnej únavy. Očistná kúra môže byť v tomto procese veľmi nápomocná,ktorá pomáha odstraňovať odpadové látky, ktoré sa v našom organizme  nahromadili počas zimného obdobia. Počas detoxikácie venujte osobitnú pozornosť strave po vopred stanovené obdobie, vyhnite sa fajčeniu, konzervovaným jedlám, mastným mäsám, cukru, alkoholu a sýteným nápojom. Účinok liečby je možné zvýšiť aj pomocou rôznych prírodných produktov, ktoré zlepšujú funkciu našich hlavných sekrečných,vylučovacích orgánov,  pečene, obličiek, kože a lymfatického obehu. Môžu to byť čaje, čajové zmesi, špeciálne ovocné a zeleninové šťavy alebo dokonca homeopatické lieky.

prejsť na článok

Ako zničiť vitamíny A, B, C, D, E rýchlo a ľahko :)

Ako sa ničia cenné vitamíny v potravinách pri skladovaní a tepelných úpravách? Na čo si dať pozor, aby zostal obsah vitamínov v strave čo najvyšší?

prejsť na článok

Prečo by ste mali jesť jahody častejšie?

Jahôdky sú skvelou letnou maškrtou nie len pre deti, no aj pre nás, dospelých. Aj keď obsahujú viac ako ¾ vody, rozhodne tak nechutia. V sladkých jahôdkach sa nachádza množstvo vitamínov, napr. C, E a vitamíny skupiny B. Jedinečné sú tým, že žiadne iné ov

prejsť na článok

Vitamín D – ste si istí, že ho máte dosť?

Všetky vitamíny sú pre dokonalé zdravie dôležité, ale práve vitamín D patrí k tým, ktorých často máme nedostatok. Nie nadarmo sa nazýva slnečný vitamín – jeho najlepším zdrojom je slnečné svetlo.

prejsť na článok

Potraviny, ktoré vám dodajú potrebnú energiu a vitamíny

Príprava na vianočné sviatky a záver roku vás tak vyčerpali, že potrebujete dodať energiu? Alebo sa na vás nalepila nepríjemná chrípka a potrebujete dodať svojmu telu potrebné vitamíny? Prečítajte si, ktoré potraviny vám s týmito problémami môžu pomôcť.

prejsť na článok

Ako a prečo pestovať reďkovku?

Reďkovka je typická jarná zeleninka, ktorá je na svete len preto :), aby vám po dlhej zime doplnila vitamíny a minerály. Ak máte za domom kúsok záhradky (alebo aspoň hlbokú (reďkovka má dlhý korienok) debničku či kvetináč na balkóne), využite príležitosť

prejsť na článok