Morčacie stehná na zázvore

Varenie – Recepty – Mäso a ryby Pečené morčacie mäso na smotane podávané s knedľou. Ingrediencie: zadný diel z morky a 2 stehná 150 g masla 1 veľká cibuľa soľ mleté čierne korenie 10 g zázvoru 50 ml smotany 50 g hladkej múky Príprava: Morčacie stehná vykostíme, chrbát rozsekneme na dva diely, osolíme, okoreníme a doružova opečieme na masle. Opečené mäso vyberieme a na zvyšnom tuku opražíme pokrájanú cibuľu, posypeme zázvorom, podlejeme vývarom alebo vodou, vložíme doň opäť mäso prikryté dáme do rúry piecť. Pri pečení častejšie polievame. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme, poprášime hladkou múkou, necháme povariť a napokon zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Omáčku ešte prelisujeme cez jemné sitko a nelejeme na mäso. Podávame s knedľou. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Protizápalová strava recepty: Morčacie na protizápalovom korení

Možno ste už o nej počuli. Protizápalová strava. Tento obľúbený a celosvetovo uznávaný trend v stravovaní pomáha ľuďom, ktorí sa trápia s ochorením, ktoré sprevádza zápal ako napríklad diabetes 2. typu, alergie či autoimunitné ochorenia, artritída, ochore

prejsť na článok

TEST STOLNÉHO PELETOVÉHO GRILU PIT BOSS NAVIGATOR 150 V PREDAJNI GRILOV V TACHLOVICIACH

Ako býva naším dobrým zvykom – všetko, čo máme, musíme vyskúšať! Nášmu záťažovému testu sa nevyhla ani novinka minulého týždňa – stolný peletový gril Pit Boss Navigator 150. Môžete sa pozrieť, ako sa nám kuracie stehná na grile podarili. :-)      do záso

prejsť na článok

Kuracie stehná na zelenine

Varenie – Recepty – Mäso a ryby Dusené kuracie stehná so zeleninou chutí výborne v kombinácii s ryžou. Ingrediencie: 4 kuracie stehná 40 g oleja 1 veľká cibuľa 1 lyžička rajčiakového pretlaku mleté čierne korenie trochu karí korenia 2 mrkvy p

prejsť na článok

Kuracie stehná na kyslej kapuste

Kuracie stehná na kyslej kapuste Kuracie stehná na kyslej kapuste Typ jedlaHlavné jedlo, Obed, Večera KuchyňaSlovenská

prejsť na článok

Čo je to sous-vide?

Dobrý deň, dnes chceme upriamiť vašu pozornosť na zaujímavú prípravu zdravej stravy, ktorú používame v našej kuchyni. Sous vide – „rovnomerná tepelná úprava potravín vo vákuu“. Jedná sa o prípravu potravín varením alebo parením pri nízkej teplote, s tým ž

prejsť na článok