Perfektné hrnčekové palacinky, recept 10/10

4.9/5 - (24 votes)   Čas prípravy: 30 min., Počet porcií: pre 4 ľudí,   Recept na hrnčekové palacinky si zamiluje celá vaša rodina. Na záver si ich môžete potrieť džemom, čokoládou alebo posypať kakaom a pridať šľahačku. Vyskúšate raz a už vždy budete pripravovať palacinky podľa receptu z portálu Chutné Recepty. Hrnčekové palacinky Palacinky sú obľúbené jedlo najmä u detí, ktoré si ich častokrát pýtajú aj každý týždeň. Hrnčekové palacinky je ľahké pripraviť, pretože nemusíte strácať čas vážením ingrediencií a všetko si pripravíte pomocou hrnčeka. Je to nielen praktické, ale aj rýchle.  Palacinky sa zvyčajne pripravujú na sladko a na záver si ich môžete dochutiť džemom, čokoládou, nutellou alebo kakaom, jednoducho na čo budete mať chuť. Odporúčame vám pridať aj ovocie, ako napríklad maliny, jahody a kombinácia nutelly a banánu je snáď najobľúbenejšia.  Obľúbenosť hrnčekových palaciniek spočíva aj v jednoduchosti ich prípravy, keďže nepotrebujeme veľa surovín. Ďalším dôvodom, prečo sú obľúbené, je to, že sa dajú pripraviť na raňajky, obed a večeru, v podstate v akúkoľvek časť dňa. U detí sú obľúbené aj vďaka tomu, že majú príjemnú textúru, sú mäkké a poddajné, takže si ich obľúbia aj tie deti, ktoré majú problémy s prehĺtaním.  Mnoho ľudí ich považuje aj za rýchle jedlo, pretože cesto si pripravíte hneď a už len pečiete. Navyše ich pripravíte zo základných surovín, ktoré má doma každý, takže je to istota, že nemusíte nikde zháňať žiadne špeciálne ingrediencie.  Vďaka všetkým svojim vlastnostiam sú palacinky veľmi dobrou voľbou či už na obed, večeru a dokonca aj raňajky. Tipy na zdravé palacinky Palacinky sa tešia už dlhé roky veľkej obľube aj kvôli tomu, že si ich viete pripraviť v zdravšej verzii. Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov, ako na to.  Bielu múku môžete nahradiť celozrnnou alebo inými alternatívami (napr. kokosová alebo mandľová múka). Čo sa týka mlieka, do zdravšej verzie palaciniek sa odporúča pridať nízkotučné alebo bezlaktózové.  Namiesto klasického cukru je vhodné použiť iné sladidla. Medzi obľúbené patrí stevia a med. Do cesta môžete pokojne pridať aj ovocie banány, hrozno, jablká alebo dokonca aj tekvicu.  Určite by ste nemali zabudnúť na použitie kvalitných tukov, ako je olivový alebo kokosový olej namiesto bežného rastlinného oleja. Vyskúšať môžete aj rôzne alternatívne zdroje bielkovín, to znamená napríklad ovocné pyré, tvaroh a orechové maslá namiesto bežného vaječného bielka. Samozrejme, že sa odporúča aj pridanie iných zdravých prísad, ku ktorým patria ovsené vločky, čia semienka alebo mleté ľanové semienka na zvýšenie vlákniny.  Tak či onak, na palacinkách si pochutí celá rodina. Vyskúšajte si pripraviť aj babkine šišky, alebo aj náš recept na polievku z medvedieho cesnaku či tradičné bryndzové halušky. A takto sa pripravuje marináda na kuracie mäso. Ingrediencie 10 12 ks hrnček 250 ml 1 hrnček hladká múka, 1,5 hrnček mlieko (najlepšie plnotučné), 2 ks vajce, 0,5 hrnček minerálka (perlivá), 5 PL rozpustené maslo (olej), štipka soli, 1 vanilínový cukor, na pečenie olej, na plnenie džem, lekvár, čokoláda, nutella, kakao, na ozdobenie šľahačka, jogurt, čokoláda, ovocie Postup receptu hrnčekových palaciniek 1 Cesto si pripravíme tak, že zmiešame všetky suroviny spolu. Mlieko a vajcia by mali mať izbovú teplotu, pretože sa cesto takto lepšie spojí a nevytvoria sa hrudky. Existuje aj iný spôsob prípravy cesta, a to taký, že do mlieka s minerálkou postupne pridáme múku, vanilínový cukor a štipku soli. Cesto tak bude viac nadýchané.    2Následne pridáme rozpustené maslo a vajíčka. V tomto kroku by nám malo vzniknúť vláčne, trošku riedke cesto, ktoré by malo postáť aspoň 10 minút. V prípade, že je cesto hustejšie (to má súvis s múkou), pridáme trošku mlieka.    3 Panvicu si potrieme olejom. Aj pri tomto platí pravidlo, že čím je panvica kvalitnejšia, tým menej tuku potrebujeme. Na rozpálenú panvicu nalejeme približne 1 naberačku cesta a necháme ho rozliať po celej ploche, aby sme docielili tenké palacinky. Pečieme z oboch strán, kým nie sú zlatisté.    4 Ešte kým sú palacinky teplé, naplníme ich podľa chuti najlepšie domácim džemom, rozpustenou čokoládou alebo nutellou s banánom. Niekto si pripravuje aj tvaroh s hrozienkami a touto zmesou následne plní palacinky. Spôsobov je veľa. Na koniec zrolujeme.   5Na zrolované palacinky ešte pridáme šľahačku, v zdravšej verzie namiesto šľahačky biely jogurt a ovocie. Môžete taktiež poliať čokoládou.   Toto je výsledok. Prajeme vám dobrú chuť. Máme pre vás aj recept na nadýchané langoše. Videorecept na perfektné hrnčekové palacinky   Perfektné hrnčekové palacinky, recept 10/10 Domáci chlieb je chrumkavý a len zo 4 surovín Banánová roláda je rýchla už do 30 minút Šišky s džemom: zdravo, rýchlo a jednoducho Babkine šišky, ten 1 najrecept Najlepšie rumové guľky, top 10 recept Príspevok Perfektné hrnčekové palacinky, recept 10/10 je zobrazený ako prvý na Chutné recepty. Príspevok Perfektné hrnčekové palacinky, recept 10/10 je zobrazený ako prvý na Chutné recepty.

prejsť na článok

Zapečené tvarohové palacinky

Trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Palacinky si môžete upiecť 1 deň a dokončiť 2. deň.  

prejsť na článok

Palacinky

U nás doma sa stali palacinky symbolom piatku. Vždy v piatok po škole sme si zvykli robiť s našimi babami piatkovú párty. Prišli sme domov zhodili sa veci zo školy a zo škôlky a začali sme spolu robiť cesto na palacinky. Pre mňa sú palacinkové piatky jedi

prejsť na článok

Tofu palacinky

 Čo potrebujeme: Postup: biele tofu vanilkový extrakt mlieko (alebo mandľové mlieko) rastlinný olej (iba trošku) špaldová múka trstinový cukor kypriaci prášok soľ ovocie javorový sirup na poliatie V mixéri vymiešame tofu, olej a mlieko do krémovej konzist

prejsť na článok

Recept na výborný kváskový chlebík + dobrá rada nad zlato

Hľadáte jednoduchý recept prípravy kváskového chlebíka, ktorý zvládnete aj Vy? Vyskúšajte recept na výborný kváskový chlebík, ktorý chutí ako od babičky!

prejsť na článok

Šišky s džemom: zdravo, rýchlo a jednoducho

5/5 - (16 votes)   Tradičné šišky sme obliekli do nového kabátu. Vyskúšajte ich zdravšiu verziu. Vďaka špaldovej múke sú ľahšie stráviteľné a vďaka prírodnej nízkokalorickej náhrade cukru si na nich pochutnajú aj diabetici. Recept pochádza

prejsť na článok