Ako prvé dáme piecť tekvicu. Dôkladne umytú tekvicu dáme na plech a pečieme v celku približne hodinu pri teplote 180 stupňov. Medzitým pripravíme zmes, ktorou budeme tekvicu plniť a následne zapekať. Na oleji osmažíme mleté mäso. Následne pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, mleté korenie, provensálske bylinky a restujeme, kým nie je mäsko hnedé. K mäsu pridáme bbq omáčku, bujónku alebo iné ochucovadlo, kečup a smotanu. Varíme približne 15 minút pod pokrievkou a ku koncu pridáme nastrúhanú mrkvu najemno a rozštvrtené cherry paradajky. Ak treba tak ešte ochutíme soľou, chilli a mne sa hodilo pridať trocha citrónovej šťavy. Chvíľku ešte podusíme a môžme odstaviť. Po hodine tekvicu vytiahneme, rozrežeme pozdľž a vnútro vydlabeme. Do stredov rozdelíme mäsovú zmes Príspevok Pečená tekvica s mletým mäsom je zobrazený ako prvý na Farm House.
Z tekvice sa dá pripraviť skvelý obed, ktorý zasýti aj mäsožravcov.
Viete, aký je rozdiel medzi mäsom z obchodu a bábätkom? Žiadny. Keď smrdia, treba ich prebaliť.
prejsť na článokZloženie 1 cibuľa1 strúčik cesnaku2 polievkové lyžice olivového oleja1 stredne veľká tekvica hokkaido1 liter zeleninového vývaru100 g arašidov, pražených a solených1 plechovka kokosového mlieka2 polievkové lyžice limetkovej šťavy Soľ, korenie, pažítka
prejsť na článokSkvelý spôsob, ako využiť zvyšky v chladničke. Predstavivosti sa medze nekladú.
Rizoto s kuracím mäsom, talianskou paradajkovou omáčkou, sušenými paradajkami, cesnakom, rukolou a parmezánom The post Rizoto al Pomodoro appeared first on Friends.
prejsť na článok