Vyberte si kvalitné a chutné Nutline oriešky a arašidy, ktoré vám prinášajú energiu. Ochutnajte Nutline orieškové mixy so sušeným ovocím, ktoré vám vyčaria úsmev
Arašidy sú skvelým zdrojom veľkého množstva živín, vrátane proteínov, antioxidantov, vitamínov a minerálov a majú pozitívny vplyv na srdce a obehový systém. Ale môžu vám pomôcť aj pri chudnutí? Ano! Americkí vedci vykonali mnoho výskumov o arašidoch a zis
Výskumný tým z Veľkej Británie a USA realizoval štúdiu, ktorá zistila, že riziko rozvoja alergie na arašidy môže byť ovplyvnené už v rannom detstve. V uplynulých desiatich rokoch sa počet alergií na arašidy u detí v západných krajinách zvýšil a tento poče
Kešu orechy sú tretím najobľúbenejším druhom orechov v USA. Obsahujú množstvo mononenasýtených a polynenasýtených mastných kyselín. Sú spojované so zníženým rizikom kardiovaskulárnych chorôb. Aj keď pozitívne účinky orechov na srdce boli vedecky dokázané,
Ľudia, ktorí jedia arašidy, majú lepšie zásoby proteínov, vitamínov a minerálov. K tomuto záveru dospela štúdia z USA, ktorú vykonala Pennsylvania State University. Analyzovala dvojdenné záznamy zhruba 15 000 ľudí, poznatky boli následujúce: Ľudia, ktorí
Pravidelná konzumácia orechov pozitívne prispieva k ochrane srdca a obehového systému. Tento účinok je obvykle pripisovaný dobrej skladbe mastných kyselín, ktoré v orieškoch sú. Štúdie však zavádzajú ďalšiu zložku k diskusii: antioxidanty. Tieto biomarke
K obezite dochádza, keď sa konzumuje viac kalórií, než telo potrebuje. Otázkou je, prečo si ľudia včas neuvedomia, že už sú vlastne nasýtení? V tomto kontexte zohráva kvalita jedla dôležitú úlohu hlavne obsah proteínov. V štúdii Sydney University, realiz
Tehotenská cukrovka je v zdravotníctve narastajúcim problémom. Pozoruhodných sedem percent všetkých tehotenstiev v USA trpí na komplikácie tehotenskej cukrovky, čo predstavuje dlhodobé nepríjemnosti pre matku i dieťa. Je tomu tak preto, že tento stav je s
Vysoké hodnoty cholesterolu sú rizikovým faktorom, ktorý musí byť braný vážne, hrozí tu rozvoj kardiovaskulárnych chorôb. Veľmi dôležitým terapeutickým prístupom v tejto súvislosti je zmena stravovacích návykov, napr. znížením nasýtených mastných kyselín
Nižšie popisovaná štúdia skúmala v USA, ako spotreba desiat ovplyvnila nadváhu u latinskoamerickej mládeže. Deti na dennej báze konzumovali dve až tri desiaty (olovranty), z nich väčšina bola bohatá na tuky, cukry a soľ. Tieto desiaty samé o sebe poskytli
Zloženie 1 cibuľa1 strúčik cesnaku2 polievkové lyžice olivového oleja1 stredne veľká tekvica hokkaido1 liter zeleninového vývaru100 g arašidov, pražených a solených1 plechovka kokosového mlieka2 polievkové lyžice limetkovej šťavy Soľ, korenie, pažítka