Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie Jednoduchá, ale zdravá príloha z červenej repy. Ingrediencie: 1 červená repa soľ podľa chuti 1 čajová lyžička vínneho octu Príprava: Repu dôkladne umyjeme, odkrojíme koreň, ale nezakrajujeme veľmi, aby nevytiekla šťava. Celú a umytú repu osolíme, pridáme kvapku octu, zabalíme do alobalu a pečieme vo vyhriatej rúre pri 250°C asi 50 - 60 minút, záleží na tom, akú veľkú repu pečiete. Hotovú iba nakrájame a môžeme konzumovať. Buď ako prílohu k mäsu alebo ako hlavné jedlo s celozrnným chlebom. FOTO: KetoDiet Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Červená repa, u nás známa skôr ako cvikla, sa v našich kuchyniach často nevyskytuje, čo je ale škoda, pretože vďaka svojim účinkom nám v niektorých prípadoch dokáže pomôcť.
prejsť na článokCvikla bola v minulosti používaná rôznymi spôsobmi. Prvé záznamy o nej pochádzajú od Rimanov z obdobia približne 1000 rokov p.n.l. Konzumovali len listy a koreň využívali zväčša na liečenie bolestí zubov, hlavy, či brucha. Naopak Slovania ju jedávali pome
prejsť na článokPečená treska s feniklom a varenými zemiakmi Pripravte si na piatok zdravý a ľahký obed, napríklad: Pečenú tresku s feniklom a varenými zemiakmi.
prejsť na článokRebarbora a jablká zapečené pod sladkou mrveničkou.